Nederlands dameshockey onderworpen aan groepsfinale

In de groepsfinale was de wereldkampioen hockey Nederland te veel voor de Duitse selectie. Het team laat bouwplaatsen zien.

Het Duitse dameshockey leed zijn eerste nederlaag op de Olympische Spelen en eindigde als tweede in de groepsfase.

Tegen de wereldkampioen Holland was er zaterdag een 1:3 (1:2) in Tokyo. Voorafgaand aan de wedstrijd wisten beide teams zeker de kwartfinales te bereiken. Daar treft het vierde Duitse team ter wereld maandag Argentinië, terwijl het Nederlands team het opneemt tegen Nieuw-Zeeland.

Dit is geen stap terug

Coach Xavier Reckinger zei: We hebben na de eerste wedstrijd niet van start tot finish gespeeld, je zou in de kwartfinales moeten komen. Dit is geen stap terug. Ik wil zelfs Holland bedanken om ons het een en ander te vragen en ons het een en ander te laten zien. We hebben daar nog lucht.

Rio’s Olympische derde plaats begon gespannen en was vooral in het defensief in het eerste kwartaal. Doelman Julia Sontag pakte wat hij kon dragen en moest nog twee goals incasseren. Eerst, op haar 24e verjaardag, werd het schot van Friedrich Matla (8e minuut) geschoten door Hana Granetzky en vervolgens voltooid door Ledwig Welten (14e) na een mooie mix van Nederlandse vrouwen.

Het eerste kwartier was veel respect van onze kant, het was heel eng. Ze rolden bijna tussen ons in, zei Lisa Altenberg, en om eerlijk te zijn hadden we geen toegang tot het spel. Hoe dan ook, het was een match, zoals je zou kunnen zeggen, we kregen bouwplaatsen te zien die ons misschien niet eerder duidelijk waren getoond.

READ  Lego Ninjago 2021 De Complete Gids

Hook en Lorenz hit

Duitsland boekte vooruitgang voor de rust, speelde met meer vertrouwen in het tweede kwart en greep de eerste kans om het volgende doelpunt te scoren. Sonia Zimmermann (23) ontmoette elkaar na een strafschop door de benen van Eva de Guidi om te communiceren.

Nederland bleef de betere ploeg. Matla raakte de paal na een strafschop in de 36e minuut en op andere momenten scoorde hij geen ander doelpunt dankzij doelman Sontag. Vier goede minuten voor tijd kreeg Matla de eindstand na een pass van Wilton. Franziska Hook had het veld eerder verlaten nadat ze in het derde kwart op de schouder was gevallen. Na de wedstrijd ging kapitein Nike Lorenz naar de cabine voor behandeling. Volgens Rickinger is niemand ernstig gewond.

dpa-infocom, dpa: 210731-99-636959 / 3