Nederland klopt Oekraïne in dramatische wedstrijd op EK in Amsterdam

Na het missen van het EK 2016 en het WK 2018 keerden de Nederlanders vandaag terug naar het podium van het wereldvoetbal in hun eerste sok C-wedstrijd tegen Oekraïne.

Voor zo’n 15.000 toeschouwers in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam kon Bondsdagselectie Frank de Boer vandaag genieten van de enorme steun van lokale fans. Met de steun van deze impuls begon Oranje aan de wedstrijd.

De hoge snelheid, de talrijke dribbelsessies en het supersnelle schot van Memphis Depay zorgden ervoor dat Oranje aanvallend goed speelde. Maar Oekraïne verstopte zich ook niet en liet ook zien dat het in een handomdraai kan transformeren en knokte zo voor enkele goede kansen.

Euro 2020

De eerste overwinning op het EK! Oostenrijk juicht tegen Noord-Macedonië

13/06/2021 d. 17:53

Bitter voor Oekraïne: Al in de 11e minuut werd spits Oleksandr Zubkov gewisseld nadat hij zich zonder inmenging van buitenaf geblesseerd leek te hebben. Hij werd voortaan vervangen door Marlus.

Frenkie de Jong (middenveld) in de wedstrijd tegen Oekraïne

Fotocredit: Getty Images

Nadat de eerste 20 minuten voorbij waren en Andrei Shevchenko’s kant de aanvankelijke druk van de gastheren had overwonnen, kwamen de zaken een beetje in evenwicht. Sindsdien staat Oekraïne wat lager en liet het De Boer-Elf fuseren.

Dat deden ze ook, de Nederlanders. Ze waren de betere ploeg met 60 procent balbezit, maar faalden vier keer voor doel tegen de briljante Oekraïense doelman Georgy Pushchan.

Met een negatief gelijkspel van het betere soort ging hij naar de kleedkamer. Maar na rust was het tijd: Jorginho Wijnaldum verving Oranje met een doelpunt en bracht de stand op 1-0. Na een goede start van Denzel Dumfries op rechts kon doelman Bushchan de bal alleen maar naar voren klappen, toen aanvoerder Elftal die de bal naderde prachtig de linkerhoek raakte (52).

READ  Laurentien & Eloise uit Nederland laten verschillende looks zien

Enkele minuten later volgde de Nederlander. Het waren wederom de machtige Dumfries die aan de rechterkant tankten. In het strafschopgebied verloor hij de bal van Vitaly Mikolenko, maar zijn verdedigingspoging eindigde voor de voeten van Wout Weghorst. De man uit Wolfsburg nam de uitnodiging met dank aan en raakte de korte hoek (58).

Dit lijkt in eerste instantie het geval te zijn. In tegenstelling tot de eerste helft hebben Oranje nu hun kansen omgezet en verdienden ze een 2-0 voorsprong. Uit het niets leidde de tweede Oekraïense finish tot het eerste doelpunt. Andriy Yarmolenko haalde zijn hart uit vanaf 20 meter en schoot met veel moeite de rechterhoek binnen – Martin Stecklenburg rekte zich hier tevergeefs uit (75).

Nog geen vijf minuten later gleed de bal terug in het doel. Na een fout van zo’n 30 meter voor het Nederlandse doel was er een vrije trap voor Oekraïne. Ruslan Malinovsky trapte de vrije trap en bracht de bal prachtig achter de verdediging, waar Roman Yarimchuk de gelijkmaker scoorde (79).

Het spel stond nu op zijn kop. Binnen zeer korte tijd kwam Nederland op een comfortabele voorsprong en mocht Oekraïne in ruil daarvoor aan hun winnende punten snuffelen. Hij bleef echter bij de inhalator. Want kort voor het einde van de wedstrijd schoot Dumfries, die de hele wedstrijd hard speelde, zijn ploeg met een 3-2 kopbal (85e plaats).

Die score gaven De Boer-Elf achteraf niet uit handen om hun eerste langeafstandszege thuis te vieren.

stemmen:

Georginio Wijnaldum (Nederland): “Ik ben de trotse aanvoerder. We hebben een goede wedstrijd gespeeld. We hebben twee kansen gekregen, twee goals tegen gekregen. Maar dat stoorde me niet. Ik voel me opgelucht dat we onze eerste wedstrijd op het EK hebben gewonnen:”

READ  Wolfsburg wordt seriebehang - ARD beeldt het daar af

Andriy Shevchenko (trainer van Oekraïne): “Het was een zeer snelle en leuke wedstrijd met veel kansen voor beide teams. Ik wil mijn team bedanken voor de reactie die ze hebben getoond, vooral na de 2-0 val – op dat moment zouden we de wedstrijd hebben verloren. team presteerde uitstekend.”

Andriy Yarmolenko (Oekraïne): “Het was een zware wedstrijd. We wisten dat we tegen serieuze tegenstanders speelden. Het coachingsteam is blij met hoeveel we hebben gegeven. Het is altijd vervelend om een ​​wedstrijd te verliezen, maar we hebben nog twee wedstrijden te gaan en we zullen het blijven spelen.” Met dezelfde kracht. Als we ons kunnen kwalificeren, zou dat geweldig zijn.”

Wat opviel: puur entertainment!

De derde en laatste groepswedstrijd van zondag was qua entertainment onverslaanbaar. Beide teams toonden zich in uitstekende vorm en presenteerden de fans in de Amsterdam Arena met fantastisch, snel voetbal. Na de 3:1 wedstrijd tussen Oostenrijk tegen Macedonië en 3:2 in deze wedstrijd werden er negen doelpunten gescoord in Groep C na de eerste groepswedstrijd, en hier moet de doelgarantie gegeven worden voor alle andere wedstrijden.

Tweet over het spel:

Wedstrijdstatistieken: 2528

2528 dagen geleden was het laatste doelpunt van Nederland en tevens de laatste overwinning op het WK of EK. Met het doelpunt van nieuwkomer Wijnaldum van PSG en een 3-2 overwinning op Oekraïne is die statistiek nu verleden tijd.
Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in: Drie dingen vielen op: de baas van New England steelt de show van Modric