Nederland is sterk in de laatste test, maar in het EK zonder De Jong »offen.at

De Oostenrijkse rivalen uit de Europese Groep uit Nederland hadden gisteren een succesvolle test tegen IJsland en gaven de Noormannen, die eerder toernooifavorieten Engeland met 1-0 versloegen, geen kans in hun 4-0 vriendschappelijke overwinning. De Nederlanders moeten nu echter een bittere mislukking aanvaarden.

De Nederlanders presenteerden zich tegen IJsland dominant en zeer doelgericht. De ploeg van Bond-coach Ronald Koeman had al vroeg op voorsprong kunnen komen, maar Leipzig-ster Xavi Simons scoorde al na 23 minuten de opener.

Direct na rust maakte veteraan Virgil van Dijk er 2-0 van, waarna Donnell Malen en Wout Weghorst in de slotfase nog twee doelpunten toevoegden. De Nederlanders, die in een 4-2-3-1-formatie speelden, introduceerden zich op het juiste moment in het toernooi.

De Jong blijft thuis

Gisteren werd echter ook bekend dat ‘Oranje’ het zonder een van zijn supersterren moet doen. Het is bevestigd dat opschudkandidaat Frenkie de Jong, de wijze zesmansspeler van Barcelona, ​​niet naar het toernooi zal afreizen.

De Jong, die 54 wedstrijden speelde voor het Nederlands elftal, kampt sinds begin maart met enkelklachten. Eerst miste hij Barcelona drie wedstrijden, keerde daarna terug naar de selectie voor twee wedstrijden, speelde de helft van de wedstrijd die eindigde in een 2-3 nederlaag in El Clásico tegen Real Madrid, en moest vlak voor het fluitsignaal van de wedstrijd opnieuw worden gewisseld. einde van de eerste helft. De Jong miste daarna nog zes wedstrijden tot het einde van het seizoen.

In Nederland hoopte men dat De Jong klaar zou zijn voor het toernooi. Gisteren werd eindelijk bekend dat de operatie zinloos zou zijn.

READ  Klimaatprotesten Nederland: Extinction Rebellion in Den Haag: Drie weken snelwegblokkade

PSV moet de dubbele zes organiseren

De vervangers voor de dubbel zes/acht dubbel van de 27-jarige Barcelona-ster zijn nu vooral spelers uit de binnenlandse Eredivisie. Het meest waarschijnlijke alternatief is de ploeg van PSV Eindhoven, bestaande uit Gerdi Schouten en Joey Firman. Ryan Gravenberch van Liverpool en veteraan Georginio Wijnaldum zijn ook opties uit de overeenkomst. Milan’s Tijani Reynders was een andere optie in de 4-0 overwinning op IJsland in ronde 10.

Dat Oranje het zonder Newcastle-verdediger Sven Botman, Tyrell Malcia van Manchester United, Martin de Roon van Atalanta en Noah Long van PSV Eindhoven zou moeten doen, was al duidelijk.