Nederland is door naar de finale

Nederland plaatste zich dankzij de overwinning op België voor de Nations League-finale. Frankrijk verliest – en moet nog lang sidderen vanwege de degradatie.

De basis in het kort

• Nederland versloeg België met 1-0 in de Nations League.
  • Frankrijk lijdt een nederlaag tegen Denemarken en vreest degradatie.
  • Uiteindelijk wisten beide teams het eindtoernooi te bereiken.

Kleine overwinning voor Nederland! Nederland won het Nations League-buurtduel tegen België met 1-0. Liverpool-verdediger Virgil van Dijk maakte in de 73e minuut het enige doelpunt van de wedstrijd met een kopbal.

Als gevolg daarvan verzekerde de 31-jarige de overwinning van zijn team in Groep D. Nederland zit nu in het eindtoernooi. De Belgen hadden een overwinning van drie doelpunten nodig om voorbij Elftal te komen. Polen volgde op de derde plaats en Wales landde.

Nations League: Frankrijk ontkomt ternauwernood aan degradatie

Wereldkampioen Frankrijk ontsnapt zondag in de Nations League aan een blauw oog. De sterke Denen versloegen Les Bleus met een score van 0: 2. Dolberg (34 minuten) en Olsen (39 minuten) zorgden voor het einde van de eerste helft voor de nodige goals.

Omdat Oostenrijk ook met 3-1 verloor van Kroatië, werd de Fransen degradatie ontzegd. Als alternatief kunnen de Oostenrijkers de klasse niet houden. De groepswinst gaat naar de Kroaten die net als Nederland zullen deelnemen aan het eindtoernooi.