Nederland en Zweden hebben goede kansen voor kwartfinales

Titelverdediger Nederland en Zweden maakten na hun eerste overwinningen een goede kans op de kwartfinales van het EK Damesvoetbal in Engeland.

Nederland won Groep C met 3-2 (2-1) van Portugal, voordat Zweden met 2-1 (0-0) won van Zwitserland. Dit betekent dat de twee teams die als sterkste in deze poule uit de voorronde zijn geklasseerd na de tweede wedstrijd elk vier punten krijgen. In het begin waren ze allebei 1:1 van elkaar gescheiden. Aan de andere kant worden Zwitserland en Portugal elk met slechts één punt bedreigd.

Damaris Igurola (zevende minuut) en Stephanie van der Gragt (16e plaats) zorgden ervoor dat het zwakke Nederlandse team een ​​2-0 voorsprong nam. Echter Carol Costa (38) met een penalty gevolgd door videobewijs en Diana Silva (47) maakte gelijk voor Portugal. Daniel van de Donk (62) heroverde de favoriet met haar doelpunt.

De Zwitsers verdedigden zich plots tegen Zweden na de buikgriepepidemie die negen spelers besmette. Invaller Hanna Benison maakte het winnende doelpunt met een krachtig afstandsschot in de 79e minuut, daarvoor maakte Ramona Bachmann (55) vrijwel direct de voorsprong van Zweden gelijk via Fridolina Rulfo (53e plaats).

READ  Nederland: 'Ik had echt medelijden met de tegenstander' - Zwolle viert een recordzege met 13-0