Nations League: Duitsland speelt 1:1 tegen Engeland

hKunst of hartig, dat was een dunne lijn op dinsdagavond. Maar het staat ook garant voor spanning en het beste entertainment tussen Duitsland en Engeland, de favoriete rivalen van het voetbal. Het feit dat het vanuit Duits oogpunt slechts 1-1 was aan het einde van een emotionele en soms spannende wedstrijd, was echter een bron van ongemak voor Hansi Flick en zijn team.

Na het matchen van de resultaten tegen Nederland en Italië, was dit het derde gelijkspel op rij tegen een geweldige voetballer – en met gemak de meest teleurstellende. De Duitsers moesten zichzelf uitschelden omdat ze niet meer konden maken van een uitstekende eerste helft en een slechte tweede helft zoals de openingstreffer van Jonas Hoffmann in de 51e minuut, gevolgd door een strafschop in de 90e minuut toen Harry Kane een penalty omzette gelijk maken. Flick gaf op het laatste fluitsignaal toe, zichtbaar teleurgesteld.

Vooral in de eerste helft zag het er heel anders uit. Niet alleen genoot Da van de verfrissende indruk van het in veel opzichten gewijzigde Duitse team, dat zich, in tegenstelling tot zaterdag tegen Italië, niet schuldig maakte aan vertraging van het spel of zelfs gedeeltelijk emotieloos. De menigte van München in de hele tuin eerde de homogene uitvoering naar beste vermogen, het tintelde, ontwaakte – en wekte het verlangen naar meer.

Qua sfeer was dat vooral voor de rust de indruk dat het WK echt kon beginnen. Maar nu gaat het gewoon door in het dagelijks leven in de Nations League, op zaterdag (20.45 uur / in FAZ live tape van de Nations League en RTL) in Boedapest tegen Hongarije en op dinsdag in de terugwedstrijd tegen Italië in Mönchengladbach.