Nations League: Duitse voetbalbond verslaat Europees kampioen Italië

De Volkenbond

Na de laatste vier opeenvolgende 1-1 gelijke spelen heeft Duitsland een flinke klap uitgedeeld in de European Nations League. De ploeg van bondscoach Hansi Flick versloeg Italië 5:2 (2:0) en versloeg de titelverdediger na 90 minuten voor het eerst in een competitieve wedstrijd. Hongarije schoof echter op in Groep A3 – met een 4-0 (1-0) overwinning in Engeland.

In Mönchengladbach zorgde Joshua Kimmich van Bayern München voor een vroege voorsprong (10 minuten), Ilkay Gundogan maakte er 2-0 van met een strafschop voor het einde van het fluitsignaal van de eerste helft (45′ + 4′). Na de pauze vergrootten Thomas Muller (51) en Timo Werner (68/69) de voorsprong. Wilfried Gonto (78) en Alessandro Bastoni (94) wisten het gat te verkleinen.

Duitsland staat op de tweede plaats met zes punten achterstand op Hongarije (7), dat in Wolverhampton een complete teleurstelling liet zien in het Engelse team. Roland Sly (16/70) en uiteindelijk Zult Nagy (80) en Daniel Gazdag (89) omvatten voor de hand liggende omstandigheden. Engeland staat onderaan de lijst achter Italië (5) met slechts twee punten uit vier wedstrijden. Voor de Three Lions was het hun grootste thuisnederlaag sinds 1928, toen ze 94 jaar eerder thuis met 5-1 verloren van Schotland.

AFP / John Super

Hongarije zorgde voor verrassing van de avond en won met 4-0 in Engeland

Tegen “Squadra Azzurra”, dat momenteel wordt gereconstrueerd en slechts vier spelers boven de 25 heeft, redde de Duitse doelman Manuel Neuer de thuisploeg van achteren met een redding tegen Giacomo Rasbadori (8e plaats). Even later was Kimmich, die begin deze maand in de heenwedstrijd op 1-1 scoorde, erbij toen David Raum een ​​voorzet binnenstuurde en de stand op 1-0 bracht. Daarna domineerde de DFB-selectie de wedstrijd en scoorde het tweede doelpunt in de extra tijd in de eerste helft. Na een overtreding van Bastoni op Jonas Hoffmann benutte Gundogan de penalty veilig.

Zoals Hongarije verraste in Engeland

Na rust kwam Italië met veel vaart, maar Muller remde ze snel af. Na het voorbereidende werk van Gundogan en Raum verhoogde de Bayern-spits het verschil in de 51e minuut naar 3-0. Werner bezegelde de afwijzing voor de ploeg van Roberto Mancini uiteindelijk met een tweehonkslag. Aan de andere kant versloeg hij zijn tegenstander Flick niet, zelfs niet na 13 wedstrijden als hoofd van het Duitse team.

In de parallelle wedstrijd die werd gehouden in Wolverhampton zorgde Hongarije voor de volgende verrassing. Roland Sallai van SC Freiburg was de matchwinnaar van de tweede overwinning van Hongarije op Engeland in anderhalve week met twee goals (16 en 70). De ploeg van Marco Rossi had in Boedapest al met 1-0 gewonnen.

Nederland verdedigt voorsprong in het kampioenschap

In Groep A4 wist Nederland de voorsprong te verdedigen met een 3-2 overwinning op Wales. In Rotterdam zette Oranje in op een 2-0-voorsprong na goals van Noua Lang (17) en Cody Gakbo (23). Brennan Johnson (26) sneed terug tot 1:2 en Gareth Bale scoorde in de 92e minuut een strafschop voor de vermoedelijke gelijkmaker. Maar Memphis Depay (93) ontsloeg Nederland meteen voor de winst. België won het rechtstreekse duel om de tweede plaats. De Belgen wonnen in Polen met 1-0 door een doelpunt van Michy Batshuayi (16).

READ  2006 tot 2022: Wereldkampioenschap Lionel Messi - Sportnieuws over ijshockey, wintersport en meer