Nations League: Drie lessen uit Duitsland 2-2 tegen Nederland

DFB-Elf faalt in de Nations League: Drie lessen uit Duitsland met 2-2 tegen Nederland

Het wordt uiteindelijk een teleurstellende avond voor het Duitse nationale team. 85 minuten juichend Bundesliga-team in Schalke vs Nederland.

Na goals van Timo Werner en Leroy Sani wijst alles op een veilige overwinning. Löw-Elf blijft dominant spelen en heeft veel kansen.

Maar Nederland kwam uit het niets kort voordat de verbinding werd verbroken. Duitsland wordt ineens onzeker en moet op het laatste moment compensatie accepteren. Drie belangrijke lessen na 2: 2 tegen de buurman:

1. Löw vindt zijn aanval

Net als in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Rusland vertrouwt Joachim Loew op de aanval van Timo Werner, Serge Gnabry en Leroy Sane. Nogmaals, de drie jonge mannen zijn niet te stoppen. De Nederlandse verdediging houdt zich niet bezig met de snelheid en techniek van drievoudige voetballers.

Werner, Gnabry en Sané kunnen met elkaar opschieten alsof ze al jaren samen spelen in dit sterrenbeeld. Werner scoorde vroeg op de avond het eerste doelpunt. Na een paar minuten voegde Sani het toe. Gnabry kan ook steeds weer gevaarlijk hoog worden gevonden.

“Voorin hebben we nu weer meer snelheid en slagkracht”, prijst Luo.

Slechts een paar maanden na de WK-ramp in Rusland heeft de bondscoach zijn aanval op de toekomst op de best mogelijke manier ingezet.

2. Duitsland speelt als BVB

De Duitse nationale ploeg doet momenteel denken aan Borussia Dortmund. Zonder balbezit, richting snelle tegenaanvallen en aanvallend. Tegen Nederland laat DFB-Elf de tegenstanders vreedzaam bouwen in hun helft van hun hof.

READ  Fietsen - Buchmann voor de start van de Giro: We moeten "passen zonder pech" - Sport

Maar een paar meter van het Duitse strafschopgebied is het voorbij. Keer op keer naderen de Duitsers de bal in sterke standen en vechten zo om de bal.

Dan gaat het snel. Bovenal stuurt de snelle Kroos Werner, Gnabry en Sané in duels met slimme passes. De Duitsers komen met hun slimme tegenaanvallen vaak gevaarlijke scènes tegen.

De huidige Bundesliga-leider Borussia Dortmund speelt onder coach Lucien Favre met een vergelijkbaar idee. Met één verschil: je wint wedstrijden. Dit is de volgende stap die het jonge Duitse nationale team moet zetten.

3. Make-up licht

Tegen Nederland keert Joachim Love Mats Hummels terug naar de startende line-up van Matthias Ginter. De verdediger lijkt een groot deel van de wedstrijd erg zelfverzekerd.

In de tweede helft werd de zwakke speler Thomas Muller vervangen. De 29-jarige weet niet hoe hij in slechts 25 minuten weer moet overtuigen. Kai Havertz, sterk tegen Rusland, zit nog in het buitenland, net als Julian Brandt.

“Het is belangrijk voor jonge spelers om oudere spelers te hebben die ze kunnen gebruiken voor coaching”, benadrukt Luv. De bondscoach is niet klaar voor de laatste onrust. Hij lijkt nog steeds erg gehecht aan de wereldkampioenen van 2014.