Manuel Neuer laat toekomst DFB open na WK: nationale ploeg ‘blijft een grote eer voor mij’

Manuel Neuer gaat het WK-jaar in als doelman voor de nationale ploeg zonder concrete plannen voor de toekomst. Zijn voetbalcarrière voortzetten na het toernooi in Qatar is echter heel goed mogelijk voor de doelman van Bayern München, die zondag 36 wordt. In 2024 wordt het EK gehouden in Duitsland. De wereldkampioen van 2014 heeft nog geen toernooi gespeeld in zijn land. Ook de Europese achternaam ontbreekt in zijn persoonlijke collectie.

Advertenties

“Mijn doel is niet om in 2024 en daarna voor het Duitse nationale team te spelen. Ik heb altijd gezegd dat zolang ik kan helpen, zolang ik me goed voel en ik plezier moet hebben, ik dat wil zijn.” daar”, zei Neuer dinsdag in New Isenberg over zijn overwegingen. Duitsland speelt aanstaande zaterdag tegen Israël in Sinsheim en drie dagen later tegen Nederland in Amsterdam. Neuer kon dan zijn 109e en 110e interland spelen.

“Ik ben erg blij om hier met het nationale team te zijn. Het is nog steeds een grote eer voor mij, ook al ben ik hier al vele jaren en heb veel wedstrijden gespeeld. Ik ben blij om deel uit te maken van het team. Zolang dat het geval is, wil ik blijven spelen. Natuurlijk, zei Neuer, moet mijn bewering daarmee overeenkomen.

Hij wil zeker nog een aantal jaren actief zijn op clubniveau. Zijn contract in München loopt tot eind juni 2023. Over een nieuwe verlenging wordt gesproken. “Wat mijn contract betreft, is er geen nieuws”, merkte Neuer slechts kort op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *