Live-uitzending: Borussia Dortmund vs Villarreal

De vijfde vriendschappelijke wedstrijd van de BVB luidt het einde in van de voorbereidingen van de club. Na de vorige nederlaag wil de ploeg in de wedstrijd van vrijdag leren van hun fouten. De wedstrijd tegen de Spaanse eersteklasser Villarreal wordt live uitgezonden op het YouTube-kanaal van Borussia. Vertrektijd is 19.00 uur.

De voorlaatste test voor Borussia Dortmund

Dortmund leed een nederlaag in hun vierde oefenwedstrijd in de voorbereiding: de wedstrijd tegen FC Valencia eindigde in 1:3 voor de Spaanse eersteklasser. BVB was in de eerste helft de superieure ploeg, maar scoorde niet constant genoeg. En dankzij een doelpunt van Gonzalo Guedes gingen ze met 1-0 de tweede helft in.

In de eerste helft vierden Karim Adeyemi en Niko Schlutterbeek hun debuut in het competitieshirt. Die laatste liep net als op training met Mats Hummels. De nieuwkomers werden op tijd gewisseld voor de rust van de eerste helft, Hummels in de tweede helft.

Zo kreeg Niklas Sule de kans om korte tijd met zijn oud-collega bij de Duitse voetbalbond te spelen. De verdediger debuteerde in de tweede helft van de wedstrijd. Aanvoerder Marco Reus maakte in de 51e minuut de gelijkmaker met een strafschop, de trigger was een overtreding op Jimmy Benoy Gittens in het strafschopgebied van FC Valencia. Er vielen echter nog twee doelpunten voor de Spanjaarden: 2:1 door Marcos Andre en 3:1 kort daarna door Guedes.

Sebastian Haller deed wegens ziekte niet mee aan de vriendschappelijke wedstrijd tegen Valencia. Op dezelfde dag werd bij de aanvaller een teelbaltumor vastgesteld. De nieuwe aanwinst zal waarschijnlijk niet deelnemen aan de wedstrijd tegen FC Villarreal of toekomstige wedstrijden.

READ  “Voorbereidingswedstrijd”: Louis van Gaal meent dat er op het WK gefraudeerd is in het voordeel van Messi

Talent Bradley Fink reisde als tijdelijke hulp naar trainingskamp. De 19-jarige spits staat al gepland voor de beloften, maar hij zal voor de profs spelen totdat er een geschikte vervanger is gevonden. Hij speelde tot nu toe tien wedstrijden in de derde klasse met het tweede BVB-elftal en maakte in maart zijn debuut voor het U20-elftal in Zwitserland.

Villarreal FC test alleen tegen eersteklas clubs

De Spaanse eersteklasser FC Villarreal speelt in de derde vriendschappelijke wedstrijd tegen BVB. Onlangs stond de ploeg zevende in de Spaanse competitie. De Spanjaarden speelden hun eerste twee vriendschappelijke wedstrijden tegen Sporting Lissabon en PSV Eindhoven. De eerste wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel, die confrontatie tegen Oranje, waarbij Villarreal met 2-1 won.

De marktwaarde van de meest waardevolle spelers van het team wordt geschat op 50 miljoen euro: Pau Torres speelt sinds 2018 voor de club en speelde sindsdien 133 wedstrijden, waarvan 12 in de Champions League. De centrale verdediger maakt deel uit van het nationale elftal van Spanje en kwam sinds zijn debuut in 2019 tot 19 optredens. De 25-jarige nam deel aan het EK 2021 en deed meest recentelijk als nationale speler in de Nations League.

Arnaut Danjuma maakt sinds 2021 deel uit van Villarreal FC en speelde sindsdien in 43 wedstrijden. De 25-jarige scoorde 16 goals voor de club in die goals. Hij verscheen als spits in zes wedstrijden voor Nederland, waaronder twee doelpunten. Maar wegens een blessure zal hij niet deelnemen aan de wedstrijd tegen Borussia.

Andere BVB-abonnementen

Verrassend genoeg is de vriendschappelijke wedstrijd van vandaag niet de laatste voor Borussia. Hoewel de eerste ronde van de DFB Cup volgende week begint, wordt deze gevolgd door een laatste vriendschappelijke wedstrijd:

• 29 juli, 20:45 uur: TSV 1860 München vs Borussia Dortmund
  • 30 juli, 17.00 uur: Borussia Dortmund vs Antalya Sport
READ  Internationaal voetbal - Inter doorbreekt de dominantie van Juventus - sport