Larry Ten Fordy wint de Imola

Eerste overwinning van het seizoen in de Porsche Carrera Cup Duitsland door Larry Ten Fordy (GB Elite Team): De Nederlander won zondag zijn zesde race in Imola (Italië). “In de voorgaande races ging het bij mij niet helemaal perfect. Daarom ben ik blij dat hij eindelijk de eerste overwinning heeft behaald. In Imola moet je met de grootste concentratie rijden, want elke fout kan in een van de vele gravel belanden.” Een grote fan van de baan”, zegt Ten Fordy. Na zes races zijn er dit seizoen al vier verschillende winnaars geweest. Ten Voorde’s Luke Hartog van de Black Hawk eindigde op de tweede plaats. Dylan Pereira (Iron Force Racing by Phoenix) vervolledigde het podium vanuit Luxemburg. In het DTM-weekend zorgden in totaal 31 coureurs in de 375 kW (510 pk) Porsche 911 GT3 Cup voor een spannende wedstrijd in de Autodromo Enzo e Dino Ferrari.

Fel zonlicht en temperaturen tot 32 °C zorgen voor uitdagende hitte. Ten Voorde startte de race vanaf de eerste plaats, maar Hartog probeerde nog voor de eerste bocht de leiding te nemen. In het duel tussen de Nederlanders liet Ten Fordy zich gelden en nam in de eerste paar ronden een voorsprong van zo’n twee seconden. Met een tweevoudig Carrera Cup-kampioen domineerde de 25-jarige de race van front tot finish.
Start: Porsche Carrera Cup Duitsland, Imola 2022
© Porsche

Achter Ten Voorde streden een drietal Hartog, Pereira en Porsche Junior Laurin Heinrich (Duitsland/SSR Huber Racing) om de andere twee podiumplaatsen. In een levendig vroeg stadium verdedigde Hartog zijn tweede van achteren en brak vervolgens weg van zijn blazers. “Aanvankelijk moest ik een paar keer in de achteruitkijkspiegel kijken. Maar ik werd sneller en kon een goede voorsprong opbouwen”, zegt Hartog. De 19-jarige is een van de acht coureurs uit het talentteam, de Talentpromotieprogramma German Cup. Single-Made Pereira eindigde helemaal als derde.” Helaas maakte ik te veel fouten om een ​​beter resultaat te behalen. Dat moet ik de komende races verbeteren”, analyseert Pereira.

READ  Waarom donderden gevechtsvliegtuigen zondag over de grens?

Omdat hij altijd op het podium eindigde in de eerste vijf races van het seizoen, miste de 20-jarige een top 3-resultaat toen hij als vierde eindigde in Imola. “In het begin was ik van de baan. Dus het was in het begin moeilijk om posities te vormen. Ik viel Dylan Pereira daarna meerdere keren aan. Maar ik moest de juiste balans vinden zodat de banden en remmen niet te warm werden in de hoge temperaturen op de helling”, zegt de Würzburg-coureur. Zaterdag kwam winnaar Bastien Bos (Allied Racing) als vijfde over de finish. De Deen haalde in de laatste ronde Michael Amermüller (Duitsland/SSR Huber Racing) in, maar duwde zijn tegenstander in het grindbed en kreeg na de race een tijdstraf van drie seconden voor het manoeuvreren. Dus de ranking achter Heinrich was Max van Splunteren (Nederland/Team GP Elite) voor Ammermüller, Buus en Rudy van Buren (Nederland/Huber Racing).

“Het was geweldig om na 30 jaar terug te keren naar Imola met de Porsche Carrera Deutschland Cup. Met zijn geweldige geschiedenis schittert het de weg met speciale flair. Met Bastian Buus behaalde een coureur uit de Talent Pool dit weekend zijn eerste Carrera Cup-overwinning “, zegt Huroi Isaacs, Managing Director Porsche Carrera Cup Germany Project: “Het is een enorm succes in onze promotie van jonge talenten.”
    Podiums: Torsten van Haasteren - Team GP Elite, Loek Hartog (NL), BLACK FALCON, Larry ten Voorde (NL), Team GP Elite, Dylan Pereira (L), IronForce Racing by Phoenix, Porsche Carrera Cup Duitsland, Imola 2022
Podiums: Torsten van Haasteren – Team GP Elite, Loek Hartog (NL), BLACK FALCON, Larry ten Voorde (NL), Team GP Elite, Dylan Pereira (L), IronForce Racing by Phoenix, Porsche Carrera Cup Duitsland, Imola 2022
© Porsche

In de komende twee races van de Porsche Carrera Deutschland Cup reist ze van Italië naar Nederland. Ronde 7 en 8 van de ADAC GT Masters staan ​​komend weekend (24-26 juni) op ​​Zandvoort op de agenda. Heinrich (128 punten) reist naar de Nederlandse Noordzeekust bovenaan het klassement – gevolgd door Pereira en een tiende van Forde (beiden 92 punten). Negen Carrera Cup-coureurs en het GB Elite-team rijden voor thuisfans in een dubbele race ten westen van Amsterdam. Het team rondom teamleider Torsten van Haasteren komt uit De Rijp, zo’n 40 kilometer van Circuit Zandvoort.

READ  Charlene's slechte prestatie - ze mist de triomf van de mode bij de kroning van Charles III.