Kroatië verslaat Nederland en voert de Noorse groep · Tennisnet.com aan

Kroatië heeft na de singles al succes geboekt tegen Nederland. Maar het was het gemengd dubbelspel dat besliste wie de set zou winnen. Donna Vekic Het was de focus.

Door Daniël Hofman

Laatst gewijzigd: 2 januari 2024 om 16:32 uur

Donna Vekic was de centrale figuur in het duel tegen Nederland.

Borna Coric kwam tevoorschijn bij de eerste singles en maakte de weg vrij voor de groepszege in een krappe zesde set. De Masters-winnaar uit Cincinnati uit 2022 versloeg Talon Grixpor in twee close sets 7:6 (4), 6:4.

Daarna volgde Donna Vekic, die in de eerste set een sterke voorsprong had tegen Arantxa Rus, maar in de tweede ronde op achterstand kwam. In de beslissende derde sectie nam de vrouw op de 24e plaats op de WTA-ranglijst opnieuw de leiding over de wedstrijd en gaf haar tegenstander geen enkele kans. Na 1:53 uur stond het scorebord 6:2, 3:6, 6:1 voor Vekic, die haar overwinning met kreten van vreugde vierde.

Ook in het gemengd dubbelspel is Vekic dicht bij de overwinning

De uiteindelijke combinatie kon het Nederlandse team niet meer winst bezorgen ten opzichte van Kroatië, maar besliste uiteindelijk wie de poule en de daarbij behorende voorsprong zou winnen. Donna Vekic stelde samen met Ivan Dodig de eerste groep voor Kroatië veilig. Demi Schurz en Wesley Koolhoff speelden gelijk en wonnen het gemengd dubbelspel voor Nederland na een spannende tie-break 6:7 (3), 6:3, 14:12.

Op basis van het aantal gewonnen wedstrijden is Noorwegen de winnaar van Groep F, waarbij alle teams één overwinning, één nederlaag en hetzelfde aantal gewonnen wedstrijden hebben. Een bitter einde voor het Kroatische team, want Dodig en Vekic pakten matchpunten met de kans om te winnen en de eerste plaats in Groep F te veroveren. Nu moet de ploeg van Vekic morgen in Sydney naar de resultaten van de andere twee groepen kijken om zich te kwalificeren als beste van de tweede groep.

READ  Pie Medical Imaging kondigt de release aan van haar nieuwste softwaretechnologie voor echocardiografie, CAAS Qardia 2.0