Kornitka, PSV-coach: Schmidt is erg blij met deze overwinning direct

Lars Kornitka zei dat coach Roger Schmidt dinsdag “extreem blij” was met de zwaarbevochten 0-2 overwinning van PSV op Emmen. De Duitse assistent-coach bij De Oude Meerdijk nam de absolute verantwoordelijkheid in de hole, want de hoofdtrainer was geschorst.

PSV scoorde niet tegen de onderkant van de Nederlandse competitie, totdat invaller Mauro Junior in de slotfase het verschil maakte. Cornetka bracht de Braziliaan in de 77e minuut terug naar de finish en maakte er al na drie minuten de 0-1 van, waarna Iran een minuut voor de wedstrijd Zahavi hielp met 0-2.

“Roger is erg blij”, zei Kornitka na afloop tegen de ESPN-camera. De 43-jarige Kornitka, die geen ervaring als hoofdtrainer had, moest Schmidt nog spreken, maar de andere assistent, Jorn Wolff, had al telefonisch contact.

Kornitka beseft dat wat PSV liet zien tegen Emman niet briljant was. “Het is moeilijk om te scoren als het team uit alle macht verdedigt, waardoor we niet veel kansen hadden.

“Soms was de laatste pass niet goed of hadden we een beetje pech. Juist deze kleine dingen garanderen of je een grote kans hebt of niet.”

De introductie van Mauro Junior bleek een gouden stap voor Cornetica te zijn.

Zorg ervoor dat je jezelf beloont

Cornetka bleef vertrouwen houden in een goed resultaat en de openingstreffer van Mauro Junior ging uiteindelijk goed. De voorzet van de vleugelspeler eindigde met wat geluk in het doel.

“Het was duidelijk dat we gewoon kalm moesten blijven aan de bal en vooral van buitenaf moesten spelen. We moesten onze kracht behouden in de resterende verdediging en ervoor zorgen dat je jezelf beloont. Gelukkig hebben we dat uiteindelijk gedaan.”

READ  Gereedschap 2021 De Complete Gids

Met deze overwinning staat PSV tweede in de Eredivisie, maar Vitis mag woensdag aan zijn zijde komen. Arnhemmers spelen woensdag tegen VVV-Venlo. Kopman Ajax, dat één punt meer heeft dan PSV, speelt donderdagavond thuis tegen Willem 2.