Joker Dani Olmo raakt Spanje om Albanië te verslaan – Nederland strijdt tegen Denemarken

Ferran Torres (75) zette de gastheren op voorsprong in Barcelona voordat Merto Ozoni (85) de gelijkmaker maakte met een slapstick-goal. De Spaanse verdediger Pau Torres kopte zijn hoofd in een mislukte verdedigende daad.

De Albanezen kregen samen met Klaus Gassola uit Darmstadt vlak voor rust een mooie kans om het initiatief te nemen toen Sokol Chikaleichi een voorzet miste (43). Ondanks het overduidelijke voordeel en veel balbezit, vonden de Spanjaarden het moeilijk om hoge schietkansen te creëren.

Ondertussen was er een emotionele terugkeer te vieren in Amsterdam. Christian Eriksen scoorde de 2-3 tegen Oranje bij zijn terugkeer naar Denemarken, kort nadat hij inviel als invaller. De wedstrijd eindigde in 4: 2 voor de gastheren.

Amerikaans voetbal

De Duitse voetbalbond trapt het WK af met een verplichte overwinning op Israël

8 uur geleden

Stephen Bergwijn (16’/71), Nathan Ake (29′) en Memphis Depay (37 minuten/strafschop) slaagden voor Nederland. Het eerste Deense doelpunt die avond werd gescoord door voormalig Bundesliga-verdediger Jannick Westergaard (20).