Italië staat nog in de finale

De Italianen hadden de kans om zich te plaatsen voor de Final Four in juni 2023 in Nederland dankzij een 1-0 overwinning op Engeland in de herhaling van de Euro-finale op vrijdag. En de Europese kampioenen, die de laatste tijd niet altijd overtuigend hebben gehandeld en nog steeds in rep en roer zijn na het winnen van het EK, zijn in Boedapest naar voren gekomen als een team dat moet winnen. De Hongaren, die met remise hun voorsprong hadden kunnen verdedigen, kwamen voor de Azzurri in de problemen. De Hongaarse doelman kon geen voorzet terugsturen naar Peter Golassi omdat oud-FCZ-speler Wilfried Gonto meer aan de bal was. Gnonto’s partner in staking, Giacomo Raspadori, speelde rond Gulacsi, die op de grond lag, en scoorde 1-0. Federico Dimarco tilde hem direct na rust naar Italië door een sterke groep af te ronden. Hongarije, dat tot de 75e minuut met Basel-spits Adam Szalay speelde, kon niet reageren op de ploeg van coach Roberto Mancini, die in de afgelopen Nations League als derde eindigde.

Het verrassende doelpunt van Engeland

In het sportief nietszeggende prestigeduel tussen Engeland en Duitsland zorgde de hoge score in de tweede helft voor het beste vermaak in 3: 3. De Duitsers schoten tot de 67e minuut 2-0 op dankzij doelpunten van Ilkay Gundogan en Kai Havertz. Maar slechts vijf minuten later begon Luke Shu een geweldige draai met een snelle beweging. Binnen 11 minuten gaven Mason Mount en Harry Kane een verrassende voorsprong aan de kant van Gareth Southgate, die tot nu toe slechts één keer scoorde uit een strafschop in hun vijf Nations League-wedstrijden. Met zijn tweede doelpunt verpestte Havertz het enorme succes van de finalisten voor het toernooi tot bijna 80 duizend fans.

READ  Couple Challenge met Lisa Straub: de influencer wil op tv

Telegrammen en arrangementen

Hongarije-Italië 0:2 (0:1). – Boedapest. – SR Bastien (Frankrijk). – Doelpunten: 27. Raspadori 0: 1. 52 Demarco 0-2. – Opmerkingen: Hongarije tot 75 met Adam Szalay (Basel / Warning), vanaf 75 met Paula (Grasshoppers).

Engeland – Duitsland 3:3 (0:0). -Londen. 78.741 toeschouwers. – SR Makkelie (NED). – Doelpunten: 52. Gundogan (vals) 0: 1. 67 Havertz 0-2. 72- Shu 1: 2 75) Jabal 2: 2 83. Kane (Foutstraf) 3: 2. 87. Havertz 3: 3.

Positie: 1. Italië 6/11 (8-7). 2. Hongarije 6/10 (8:5). 3. Duitsland 6/7 (11:9). 4. Engeland 6/3 (4:10).