Internationaal voetbal – Gotze lijdt aan frustratie op het laatste moment – sport

Nederland

Lange tijd nationaal voetballer Mario Gotze en PSV Eindhoven zorgden in de laatste minuut voor de overwinning op Ajax Amsterdam – en daarmee de laatste kans om de landstitel in Nederland te veroveren. In de topwedstrijd sloeg de ploeg van de Duitse coach Roger Schmidt zondag geen 1-1 gelijkspel (1-0) over en scoorde Ajax via Dusan Tadic (90 + 2 / penalty) in blessuretijd om gelijk te maken. Ajax (57 punten) staat zes punten meer voor op PSV Eindhoven en heeft één wedstrijd minder gespeeld. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Amsterdam na het eerste duel veel punten in de competitie zal achterlaten: sinds de heenwedstrijd tegen Eindhoven (2-2) begin januari heeft Ajax elf opeenvolgende overwinningen in alle competities gevierd. Eran Zahavi (39.) scoorde uit een directe vrije trap om op voorsprong te komen. Het duel verliep aanvankelijk in een hoog tempo en werd in de tweede helft wat afgehandeld, want de vermeende 2-0 werd niet gegeven door Yorbe Vertessen (78) vanwege handbal nadat de video-assistent tussenbeide kwam. Ook de wereldkampioen Goetze van 2014 stond in de basis van PSV, net als de nationale speler Philipp Max.Hij speelde beide, en Max faalde met een directe vrije trap in de slotfase tegen de sterke Martin Stichlenburg tegen Ajax (83). Kort daarna sprong de Eindhovense verdediger Denzel Dumfries de bal op zijn uitgestrekte arm in het strafschopgebied van zijn team en nam Tadic de penalty.

Spanje

Door de eerste wedstrijd van het Spaanse kampioenschap te winnen, eindigde FC Barcelona in ieder geval tot maandag als tweede. De ploeg van Ronald Koeman versloeg zaterdag het vierde geplaatste Sevilla met 2-0 (1-0). Oud-Dortmunder Osman Dembele (29) bezorgde Barcelona een 1-0-voorsprong. Lionel Messi (85e) zette met zijn 19e doelpunt dit seizoen het laatste punt neer tegen de Europees kampioen en zijn Europese Champions League-tegenstander van Borussia Dortmund.

READ  Nederland verhuist naar Europese wijk in Wolfsburg

Atletico Madrid is ook de regerende speler in La Liga met 55 punten en twee wedstrijden minder dan Barcelona met 53 punten. Met de overwinning op maandag (21.00 uur) op Real Sociedad San Sebastian kan Real Madrid (52 punten) weer opklimmen naar de tweede plaats.

Engeland

De eerste loper van Manchester City met de Duitse speler Ilkai Gundogan blijft voorlopig onaangetast. Met een 2: 1 (1: 1) Premier League-overwinning tegen West Ham United claimde de Sovereign zaterdag zijn twintigste opeenvolgende overwinning.

Robin Dias (de 30e minuut) en John Stones (68) scoorden de doelpunten van het team van Pep Guardiola, en Michael Antonio (43) maakte kort voor het einde van de eerste helft een gelijkspel om de stand op 1-1 te brengen voor de Londense gasten. Gündogan werd kort voor tijd vervangen. In de tabel heeft City nu 13 punten voorsprong op de lokale rivaal United.

Frankrijk

PSG hervatte de zoektocht naar de leider OSC Lille. Zes dagen na hun nederlaag tegen Monaco (0: 2) in Ligue 1 op zaterdag, versloeg de Franse kampioen 4: 0 (2: 0) van club FCO Dijon. Het verschil met Lille, dat zondag Racing Strasbourg organiseert, is één punt.

Bij afwezigheid van geblesseerde Neymar moest Kylian Mbappé de wedstrijd beslissen. De Franse wereldkampioen scoorde tweemaal (32, penalty / 51) en zijn doelpunt was het 17e en 18e seizoen, Moise Kane (zesde) scoorde de openingstreffer. 4-0 Danilo (82) werd gemaakt door de Duitse speler Julian Draxler voor te stellen.