Internationaal testspel: Al Ittihad-vrouwen leren van nederlaag naar Nederland – sport

Nederlander Jackie Gronen (links) vecht tegen Laura Freelang voor de bal Foto: Maurice Van Steen / ANP / dpa Foto: dpa

Het Duitse vrouwenvoetbal heeft de zuurproef ondergaan die ze wensen. Jij verliest.

Venlo – bondscoach Martina Voss Tecklenburg wordt uit elkaar gescheurd. Enerzijds speelden de vrouwen van Al-Ittihad een sterke 1: 2 (1: 1) wedstrijd tegen Europees kampioen Nederland over 50 minuten, anderzijds zorgden ze ervoor dat ze na 12 opeenvolgende successen een einde maakten aan hun winning streak. ​

Hoe dan ook, in Venlo kreeg je precies de kennis die je wilde bij het samenstellen van een sterk team voor het EM 2022-toernooi in Engeland.

Doelman: Merle Froms verheugde zich erop eindelijk zichzelf te kunnen onderscheiden. Maar toen kreeg de vrouw uit Frankfurt meer werk dan ze ooit had kunnen liefhebben. Mede dankzij haar is DFB-Elf na 40 minuten niet hopeloos laat. Altijd aanwezig, maar ze gaf Nederlandse vrouwen ook verschillende kansen om mee te doen, waarbij ze de ballen naar voren liet stuiteren. “Je leert veel van dit spel”, zei Voss Teckelenberg.

Verdediging: met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar was dit de jongste verdediging in de moderne internationale geschiedenis van Duitsland. Voss-Tecklenburg had ook fouten verwacht tegen de wereldwijde aanval op de tweede plaats in het WK. Toen het hele team vanaf de 40e minuut bij elkaar kwam en hun sterke punten overwoog, werd de cover ook veel rustiger. Het winnende doelpunt van de gastheren werd voorafgegaan door een overtreding van Sofia Kleinhorn in de voorwaartse beweging. “Alleen in zulke wedstrijden kunnen ze ervaring opdoen en zich ontwikkelen”, zei Voss-Tecklenburg.

READ  Nieuws over de UEFA Women's European Cup 2022 - De aanvoerder moet stoppen met trainen - Sport

Mittelfield: In de eerste helft waren er gewoon niet genoeg sitcoms met Sarah Depritz, Desceneever Marozan, Alexandra Pope en Svenja Hoth. Mede door hun passiviteit is de verdediging altijd te water gegaan. Maar in het tweede deel toonde iedereen zijn vaardigheden. Balbeveiliging, technische details, snelheid en kracht bij de aanval zorgen nu voor grote problemen voor de Nederlandse vrouwen.

De aanval: De aanval op Nederland was veel beter dan bij de 2-0 overwinning op België, maar het onthulde een grote fout: de kans. Alleen Clara Paul en Leah Schuller hadden genoeg kansen om te winnen. “We moeten oefenen, we zullen trainen en trainen. Ik hoop dat ze het over iets minder dan anderhalf jaar zo moeilijk zullen krijgen in opkomende markten dat ze van dergelijke kansen zullen profiteren”, zei Voss Tecklenburg.

© dpa-infocom, dpa: 210224-99-580708 / 5