Ik ben ontslagen bij Tesla: die rode vlaggen waren van de laatste dag

De voormalige IT-medewerker werd begin juni ontslagen bij deze Tesla-fabriek in Fremont, Californië.

De voormalige IT-medewerker werd begin juni ontslagen bij deze Tesla-fabriek in Fremont, Californië.
Justin Sullivan / Getty Images

In juni vertelde Elon Musk aan Tesla-medewerkers dat hij ongeveer 10 procent van het personeel wilde ontslaan.

Een voormalige IT-medewerker die tot die 10 procent behoorde, merkte op de ochtend dat hij werd ontslagen een aantal ongewone dingen op. Hij sprak met Business Insider over zijn laatste uren bij de automaker.

Dit artikel is gebaseerd op een gesprek tussen verslaggever Gina Gimsey en een anonieme oud-medewerker van Tesla.

Ik heb drie maanden in de IT bij Tesla gewerkt voordat ik begin juni werd ontslagen. Op weg naar huis zei ik tegen mezelf: “Wat voor procedure is dit?” Ik mocht niet eens afscheid nemen van mijn collega’s. Toen herinnerde ik me de vele bevriezingen van tech-personeel en was bang dat ik niet snel een nieuwe baan zou kunnen vinden.

Een scène uit de film “The Wolf of Wall Street” kwam op de een of andere manier in me op – waar het bedrijf werd ontbonden en alle werknemers huilden. Zo voelde ik me toen ik voor de laatste keer de Tesla-fabriek in Californië verliet.

Op de dag van mijn beëindiging zag ik duidelijke waarschuwingssignalen

READ  Tina Müller wordt president van de natuurlijke cosmeticafabrikant Weleda

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *