Iets dichtbij EM Kwartfinales – Duitsland in halve finale – Oostenrijk in aluminium Pech – Sport

• Duitsland versloeg Oostenrijk met 2-0 in de kwartfinales van het EK in Brentford.
  • De verliezers laten geëngageerde, maar ongelukkige prestaties zien met 3 (!) aluminium slagen.
  • In de halve finale neemt Duitsland het woensdag over een week op tegen Frankrijk of Nederland.

“Je wint wedstrijden met een goede aanval, je wint titels met een goede verdediging” is een gemeenplaats in het voetbal. Op het EK Dames in Engeland bewijst Duitsland momenteel dat daar een kern van waarheid in zit.

Na 2:0 in de kwartfinale tegen Oostenrijk zijn de Duitsers na de vierde wedstrijd nog steeds doelpuntloos en in de laatste 4 ongeslagen. Dat “0” nog steeds stand houdt, is niet alleen te danken aan doelman Merle Frohms en mensen voor haar.

Schuif en menu’s aan beide kanten

Want in Brentford was het slechts een toneelshow van de favorieten in een buurtduel. De Oostenrijkers zagen hun schoten 3 keer (!):

• 13 minuten: In het eerste kwartier stond verdediger Marina Georgieva crimineel alleen na een hoekschop. Je hoofd raakt de paal.
  • 53 minuten: Frohms is een jongen te ver voor doel. Barbara Dunst faalde in haar poging van grote afstand tegen de lat.
  • Alleen maar 3 minuten later Schot van Sarah Bontigam stuitert via de paal.

Aan de andere kant was Duitsland in eerste instantie uiteindelijk efficiënter. Met haar eerste echte kans bracht Lina Majul haar kleuren na 25 minuten naar voren. Daarna misten de speelsters van Martina Voss-Tecklenburg een aantal van de beste kansen – en faalden tweemaal op de paal en de lat.

READ  Nederland lacht om de WK-garantie van de Amerikaanse sportlegende

Uiteindelijk moest veteraan Alexandra Pope in de 90e minuut de 2-0 beslissing nemen.De 31-jarige profiteerde op de tee van een blunder van de Oostenrijkse doelman Manuela Zinsberger. Dit was echter een zelfverklaarde misstap: ze werd keer op keer gevaarlijk toen de 26-jarige de bal aan haar voeten had.

Für Österreich endet so die EURO 2022 eine Runde früher als bei der letzten Austragung in den Niederlanden 2017. Wo es haperte, ist an der Statistik abzulesen: In den letzten 9 EURO-Spielen kassierte Österreich nur in 4 Gegentrech to the top Gegentrech.

Het avontuur van het EK voor Duitsland gaat volgende week woensdag verder met de halve finales. Dan zijn de kanshebbers Frankrijk of Nederland.