Ice Hockey League: ECDC Memmingen verslaat Tilburg in wedstrijd 1 – Sport im Allgäu

ECDC Memmingen won na verlenging de eerste wedstrijd van de kwartfinales van de Oberliga kwartfinale tegen de Tilburg Trappers 4:3. Nu ging hij naar Nederland.

De Memminger Indians versloegen de “Trappers” in Tilburg in de eerste wedstrijd van de IJshockey Oberliga kwartfinale 4:3 na verlenging (1:1; 1:0; 1:2; 1:0) voor het seizoen- recordaantal van 2.435 toeschouwers. Alec Ahleroth, de aanvaller van het Centrum voor Ziektebestrijding en Preventie, deed de Chicken Mountain rillen. De ijshockey ‘Rookie of the Year’ Oberliga Süd scoorde het winnende doelpunt voor ECDC in de 51e minuut van de verlenging. De Indians stonden met 1-0 voor in een best of five streak. De tweede wedstrijd vindt zondag vanaf 15.00 uur plaats in Tilburg. Wie als eerste drie keer wint, gaat naar de halve finales.

“Niemand wint op Hühnerberg”: Met deze gastvrije aankondiging, geschreven op een groot spandoek, verwelkomden ECDC-aanhangers de vissers op Memminger Hühnerberg. Omdat het het debuut van een Nederlander als gast in Maustadt was, was het een vriendelijk toeristengebaar om zijn geliefde Nederlandse fans uit te leggen wat dit seizoen normaal is op Hühnerberg: enig succes voor de gastheren. Ze hebben dit seizoen slechts één thuiswedstrijd verloren, in de hoofdronde met 7-2 van “Starbulls” van Rosenheim.

De Trappers hadden ook iets om zichzelf te laten zien: ze kregen geen enkel doelpunt tegen in de play-offs terwijl ze in de minderheid waren. Dat veranderde in de negende minuut van de wedstrijd op Hühnerberg: “Jaro” Hafenrichter raakte de schijf vanaf de blauwe lijn naar Tilburger Maschen in sterk spel om ECDC 1-0 te maken. Rod Lewistingen in het doel van de Apothekers zag de puck pas achter hem in het net vallen.

READ  Duitse beker in de Nations League tegen Nederland, Hongarije en Bosnië

Doelman Marco Eisenhout maakt geweldige reddingen

Aan de andere kant hield uitmuntende doelman Marco Eisenhout zijn team in de wedstrijd met enkele knappe reddingen. De Nederlanders zijn herhaaldelijk gevaarlijk voor Memminger Tor verschenen. Maar 14 seconden voor het einde van de periode moest Eisenhout voor het eerst de nederlaag toegeven: de Canadees Brett Bulmer, die al 36 keer won in de hoofdronde, scoorde 13 seconden voor rust 1-1. . Nu juichen zo’n 50 fans uit Nederland, van wie velen een eigeelhoed droegen.

Meminger Peter Paul mist strafschop in 28e minuut

In de 28e minuut van de wedstrijd beslisten de scheidsrechters over een strafschop MemmingenMaar Peter Paul faalde vanwege de Tilburgse keeper. Mattie Becker kreeg een minuut later een nadere blik: hij schoot solo langs Tilburg en bezorgde Memmingen een 2-1 voorsprong. Dat bleef zo ​​tot het einde van de derde. Omdat jagers meestal in de val lopen van de indianen die in de neutrale zone zijn gestationeerd. Over het algemeen maakte Memmingen een levendigere en flexibelere indruk op de tweeëntwintigste minuut. De Nederlanders, die de dag ervoor al waren gearriveerd, leken meer lusteloos, minder fantasierijk en ongevaarlijk. Ze konden het snelle spel en het hoge tempo van de Memmingers tijdens lange runs niet aan.

Sterk omstreden vergoeding valt bij laatste sirene

In het slotvak had Memmingen een discutabele straftijd nodig om Tilburg weer op het goede spoor te krijgen. Canadees Bulmer bedankte hem voor zijn vroege paasgeschenk en maakte in de 49e minuut gelijk. Maar ECDC hoefde niet lang te treuren: Donut Peter, ook in de minderheid, gaf zijn kleuren een voorsprong van 3: 2. Tilburger heeft het nu met overdreven hardheid geprobeerd . Maar ook daar kwamen ze niet op vooruit. En toen iedereen al dacht dat de wedstrijd in 3:2 zou eindigen, scoorden de gasten – eigenlijk niet meer de moeite waard – ter compensatie met de laatste sirene. Of het doelpunt van Ties van Soest ook echt viel voor het laatste fluitsignaal werd minutenlang fel bediscussieerd in de zaal.

READ  EK-kwalificatiewedstrijden - Frankrijk verslaat Nederland - Lukaku met drie voorsprong - Sport

Maar de scheidsrechters gaven het doelpunt. Dit betekent verlenging. Dat is het moment waarop Alec Ahlroth al zijn woede in een polsschot stopte en 51 seconden later een 4:3-winnaar scoorde tegen Tilburg.

Gaat Memmingen-coach Waßmiller naar Selb?

Op wedstrijddag was er een bericht uit de vakkrant over wervelwinden achter de schermen ijshockey nieuws zorg b. Memmingen-coach Serge Wassmiller zou voor het nieuwe seizoen naar Selb verhuizen. noemde hetzelfde Frankenpost van het erf.

Een paar dagen geleden slaagden ze erin om laat op te blijven bij DEL2 en maakten het vervolgens uit met coach Herbert Hohenburger. Wassmiller wordt nu gerund door beide kranten als opvolger van Hohenburger.

vroeg onze redactie Sven Muller, sportief directeur van de Indians, vrijdagavond op de ijsbaan. Voorafgaand aan de eerste wedstrijd tegen Tilburg bevestigde Muller dat hij tijdens een lopende playoff-serie niet met één lettergreep op dergelijke geruchten zou reageren. Hij verduidelijkte echter ook dat het veroorzaken van dergelijke verstoringen vóór het verschijnen van de eerste plaats in de kwartfinales niets te maken had met sportief gedrag. Centrumwoordvoerder Michael Franz zei vrijdagavond in de zaal dat de Indianen geen commentaar zouden geven op de zaak totdat het team was ontslagen.

En het kan lang duren als de Indianen zo doorgaan. Omdat ze duidelijk een plan hebben om de stropers uit de race te krijgen – en ze hebben de rechten op het huis.