Hockeyvrouwennederlaag tegen Nederland in groepsfinale | vrije pers

TOKYO (AFP) – Het Duitse hockeyteam voor dames leed hun eerste nederlaag op de Olympische Spelen en eindigde als tweede in de groepsfase.

Tegen de wereldkampioen Holland was er zaterdag een 1:3 (1:2) in Tokyo. Voorafgaand aan de wedstrijd wisten beide teams zeker de kwartfinales te bereiken. Daar neemt het vierde team van Duitsland ter wereld het maandag op tegen Argentinië en nemen de Nederlandse vrouwen het op tegen Nieuw-Zeeland.

“Dit is geen stap terug.”

“We hebben de eerste wedstrijd nog steeds niet van begin tot eind gespeeld, je zou nu in de kwartfinales moeten komen”, zei coach Xavier Rechinger. “Dit is geen stap terug. Ik wil zelfs Holland bedanken om ons het een en ander te vragen en ons het een en ander te laten zien. We hebben daar nog lucht.”

Rio’s Olympische derde plaats begon gespannen en was vooral in het defensief in het eerste kwartaal. Doelman Julia Sontag pakte wat hij kon dragen en moest nog twee goals incasseren. Aanvankelijk fakete Hannah Granetzky het schot van Fredrik Matla (8e minuut) na een hoekschop op haar 24e verjaardag, daarna maakte Ledwig Welten (14e) af na een indrukwekkende mix van Nederlandse vrouwen.

“Het eerste kwart was zo veel respect van onze kant, het was zo bang. Ze hebben ons bijna uitgeput, als ik eerlijk ben, we konden helemaal niet bij de wedstrijd komen”, zei Lisa Altenberg. “Het was absoluut een wedstrijd waar je zou kunnen zeggen dat we posities zagen Een gebouw dat ons misschien niet eerder duidelijk is getoond.”

READ  Wereldkampioenschap hockey: Duitsland verslaat Nieuw-Zeeland in halve finale

Hook en Lorenz hit

Duitsland boekte vooruitgang voor de rust, speelde met meer vertrouwen in het tweede kwart en greep de eerste kans om het volgende doelpunt te scoren. Sonia Zimmermann (23) ontmoette elkaar na een strafschop door de benen van Eva de Guidi om te communiceren.

Nederland bleef de betere ploeg. Matla raakte de paal na een strafschop in de 36e minuut en op andere momenten scoorde hij geen ander doelpunt dankzij doelman Sontag. Vier goede minuten voor tijd kreeg Matla de eindstand na een pass van Wilton. Franziska Hook had het veld eerder verlaten nadat ze in het derde kwart op de schouder was gevallen. Na de wedstrijd ging kapitein Nike Lorenz naar de cabine voor behandeling. Volgens Rickinger is niemand ernstig gewond.