Hockey: Duitsland – Nederland in de wijzer – DHB’s dominante team wint!

Olympia: Duitse hockeyers verslaan Nederland

Dankzij Schützenhilfe bereikten Duitse hockeymannen voorafgaand aan hun laatste collegiale wedstrijd de kwartfinales van de Olympische Spelen van 2021 in Tokio. Tegen Nederland blonk de DHB-mannen, die nog zwak waren tegen Zuid-Afrika, uit en wonnen 3:1. Leesmaat.

Duitsland – Nederland 3-1

1-0 golven (10), 2-0 stipes (41), 3-0 liefdesverdriet (50), 3:1 Hertzberger (57)

De basis in een notendop: Duitse hockeymannen bereikten aan het einde van de voorronde met een voldaan gevoel de kwartfinales van de Olympische Spelen in Tokio. De ploeg van bondscoach Qais Al Saadi vierde vrijdagavond (lokale tijd) met een 3-1 (1-0) stand tegen Nederland de derde overwinning in hun Groep E-wedstrijd en vermeed een vroege knock-outronde met de sterke Australiërs.

Niklas Feilin (10 minuten), Konstantin Chtaib (41) en Tim Herzbruch (54) maakten de doelpunten van de selectie van de Duitse hockeybond. Tot het doelpunt tegen Jeroen Hertzberger (57) toonde de Duitse ploeg een sterke defensieve prestatie.

Olympia gratis op ZDF Stream (advertentie)

Duitsland – Nederland: de match in het tapeprotocol

Vierde kwartaal

15. Minuut: Wederom videobewijs omdat Nederland een corner penalty eist. Maar dat bestaat niet, Freischlag Duitsland en de tijd dringt – de DHB-jongens wonnen 3:1!

14. Minuten: Stadler gewoon uitstekend! De keeper redt de penalty en dat had ook zo moeten zijn – dat is niet meer dan terecht, want de scheidsrechters hebben de beslissing niet op voorhand gecorrigeerd.

14. Minuten: Een fout in de Duitse verdediging! Duitsland vraagt ​​om videobewijs en de scheidsrechter inspecteert de scène. Maar hij kende Nederland een strafschop toe.

13. Min: Nederland probeert alles! Wordt dit de laatste paar minuten weer een huiveringwekkend spel?

12. Minuten: Toen gebeurde het, slechts 1:3! Een Duitse speler in een tunnel, daarna meerdere spelers in een cirkel. De bal belandt vervolgens bij Hertzberger die hem van dichtbij met furie langs Stadler in het doel schiet.

De negende minuut: TOOOR! Hartzeer voor Duitsland! Ongelooflijke en krachtige prestaties! Vanuit het draaien laat hij de bal los in de onhoudbare hoek. Krankzinnigheid!

7. Min: Grote kans Duitsland! Ze draait een lange bal in de cirkel eromheen en landt op het vrije buigpunt. De Duitser trekt weg, maar doelman Blaak gooit zichzelf in de bal en blokkeert hem in het gezicht. Dit is pijnlijk, het zal voor een korte tijd genezen. Maar voor hem gaat het door.

READ  Corona wereldwijd: Tsjechië en Noorwegen zijn dichtbij - politiek

5 minuten: Duitsland is nu twee keer in de minderheid!

Vierde minuut: Bevrijding van Nederland! Plots vallen de golven op de grond omdat hij met de bal in de hand werd geraakt. Is het uitgeschakeld?

2 minuten: De Nederlanders worden gedwongen aan te vallen, maar Duitsland houdt ze met goede druk van het doel af!

1 minuut: En terug naar het veld! Duitsland toont sportiviteit en maakt de wedstrijd tegen Zuid-Afrika goed.

Derde kwart

15. Minuut: Duitsland verlaat het derde kwart met 2-0!

14. Minuten: Grambusch heeft een tegenoptie, het eindigt! Maar bewaker Zwart is sterk.

11. Minuut: TOOOOR voor Duitsland! De bal oogt leeg na een voorzet van links, maar Poserhof houdt de bal sportief in een cirkel en geeft hem terug naar binnen. Shatayeb staat op zijn plek en leidt hem richting het doel, 2-0 voor Awladna!

10 minutenHet ontmoetingspunt van Duitsland! De bal wordt goed teruggespeeld. Maar het schot scheef en spint buiten de limieten.

9. Min: Bitter balverlies naar Duitsland! De Nederlandse wissel snel, Van Damme draaide zich om, draaide zich om en snelde weg met een backhandtrap voor de Argentijn – voorbij de bal naar links. Veel succes aan het Duitse team!

6. Minuut: Chtaib begeleidt de bal richting doel, maar ook hij mist.

5 minuten: Pruyser durft, maar hij gaat door het portaal!

3. De minuut: Niklas Wellen krijgt geen pass, maar de positie van 2 op 4 is niet makkelijk voor een Duitse hockeyspeler.

2 minuten: Nederland verliest de bal! Duitsland grijpt elke kans als Nederland een fout maakt.

Minuut 1: Laten we gaan!

Conclusie over de pauze: Duitsland speelt de Wall-favorieten Nederland in etappes en toont een enorme reactie op de matige wedstrijd tegen Zuid-Afrika. De hit van Wellen komt ook als beste uit de bus, ga zo door!

Tweede kwartier

15. Minuut: Het tweede kwartaal zit erop! Het is duidelijk dat Duitsland de eerste helft domineerde! Dankzij de golven die de Duitse ploeg in de eerste helft pakte met een 1-0 voorsprong.

READ  DHB-vrouwen vrezen verder gebruik van Schmelzer | Meer sporten

12. Minuten: Duitsland lijkt vandaag ambitieus. Heel anders dan de wedstrijd van gisteren tegen Zuid-Afrika! Zo is hockey leuk.

11. Minuten: Het is duidelijk dat Duitsland weer aan de winnende hand is! Nederlanders zien het ook van de bank.

10 minuten: Kortom, serieus, er zitten aan beide kanten kleine foutjes in! Het spel blijft spannend – en op ooghoogte. Gratis toegang tot Nederland volgt.

8. Min: Duitsland was in de minderheid, maar ze schakelen dramatisch tussen aanval en verdediging. Nederland neemt geen risico.

7. Min: Fox’s groene kaart, de scheidsrechter tolereert geen klacht.

5 minuten: Rohr staat weer aan de start! En de Duitse verdediging staat Herzberger niet toe iets af te staan.

4. Min: Nederland probeerde het opnieuw – en faalde in de Duitse doelman Stadler!

3. De minuut: Sla de bal eruit. Dit is handig voor Rohr met zijn tijdstraf.

Minuut 1: Laten we gaan! Maar Rohr moet rechtstreeks van het veld komen! Nederland heeft nu een voorsprong.

Eerste kwartier

15e minuut: Het eerste kwartier zit erop, Duitsland leidt terecht met 1-0 tegen Nederland.

15. Minuut: Herzbruch verdedigde alles krachtig en leek een grote suprematie te hebben – omdat ook Duitsland zijn aanvallen slim in evenwicht hield. Het kwartaal loopt binnenkort af.

Dertiende minuut: En weer Duitsland! Een geweldig idee, vooral voor golven, die ongelooflijk gracieus zijn. Hollandse doelman Blake deed wederom een ​​uitstekende redding.

Twaalfde minuut: Bijna de volgende eerste kans! Beweeg met een achterpass naar Fuchs, op het laatste moment zit de Nederlandse vleermuis er tussen.

10 minuten: TOOOR voor Duitsland! Amwaj voor de openingstreffer. Dit is welverdiend na de eerste indruk van de etappe, het DHB-team laat een heel ander gezicht zien dan dat van Zuid-Afrika.

8. Min: Duitsland domineert en Nederland moet nog serieus voor het doel verschijnen.

2 minuten: Eerste kans voor Duitsland, maar Willen faalt van dichtbij naar Holland-doelman Blake. Snelle start voor het NBD-team.

1 minuut: Grambusch’s eerste vrije trap. Duitsland begon goed aan de wedstrijd.

READ  Jürgen Grabowski: Groot verdriet voor de wereld- en Europese kampioenen - de doodsoorzaak is bekend

13.45 uur: Nu begint het! Duitsland vs Nederland, het wordt spannend in Tokio.

13:42 uur: De Nederlanders zingen hun hymne met hun handen op hun hart.

13.40 uur: De bands zijn aanwezig en de anthems worden gespeeld, waarvan de eerste het Duitse anthem is.

13:37 uur: Het begint over een paar minuten. Duitsland moet herstellen van de verlegenheid van Zuid-Afrika.

12.00 uur: Duitse hockeymannen bereikten dankzij de hulp van bowlers de kwartfinales van de Olympische Spelen. Door de 4:4 tussen Zuid-Afrika en Canada kan het DHB-team niet meer uit de top vier in groep B worden verdreven, ongeacht de uitslag van de wedstrijd tegen Nederland.

Nu komt het erop aan om de start te maken voor de knock-outfase van het Duitse team. Op dit moment staat Duitsland pas vierde in de groep en zal het de winnaar van de eerste groep, die tegelijkertijd speelt, opnemen als deze wordt verslagen.

8.30 uur: Welkom in de live online bar van FOCUS! De Duitse hockeymannen zouden in de kwartfinales ineens moeten beven tegen Nederland.

Het DHB-team boekte donderdag om 3:4 zijn tweede nederlaag van het toernooi in Tokio tegen buiten Zuid-Afrika in Match Four. “We waren niet in alle opzichten goed genoeg om de Olympische Spelen te winnen”, zei kapitein Tobias Hook na de wedstrijd. “Dit is onaanvaardbaar en het is echt pijnlijk.”

Duitse hockeymannen onder druk: “Natuurlijk zou je niet met zo iemand samenwerken.”

Om de kwartfinales te bereiken heeft Duitsland nu minimaal één gelijkspel nodig in de groepsfinale tegen Nederland op Rio Olympia-niveau. “Natuurlijk gaat het niet lukken als je van A tot Z strompelt”, aldus coach Qais Al-Saadi. “We zijn heel boos op elkaar.”

Bij aanvang van het toernooi had het Duitse team met 7-1 gewonnen van Canada. Een 1:3-nederlaag tegen wereldkampioen België werd gevolgd door een 5:1-nederlaag tegen tweevoudig Olympisch kampioen Groot-Brittannië.

Op de Olympische Spelen in Rio won Duitsland de bronzen medaille.

Olympische Spelen in Tokio: tv-uitzendingen, sport, sportlocaties

In de video: De nieuwe ID is er – ze kan het, ze brengt het