Het Duitse nationale team U-19 trekt aan de start van het EK

Het Duitse nationale team U19 begon het EK met een gelijkspel. Een late gelijkmaker resulteerde in een 1-1 gelijkspel met Nederland.

Uiteindelijk was een doelpunt van Melina Krüger (nr. 14) niet genoeg om het EK Onder-19 Dames met winst te beginnen.
Europese Unie via Getty Images

“We verwachten dat Nederland sterke tegenstanders zijn, maar we gaan met het volste zelfvertrouwen en volledig gefocust op ons spel de wedstrijd tegemoet. Als we presteren, ben ik zeer optimistisch dat we de eerste stap zetten op weg naar de finale.” Finale”, kondigde DFB-coach Michael Urbanski aan in de aanloop naar het toernooi met als doel de openingstegenstander te ontmoeten.

De eerste helft was doelpuntloos

Maar Nederland was in het begin actiever en won eind februari met 3-0 in hun laatste ontmoeting. Het duurde echter tot de 22e minuut voordat de aanvoerder van Oranje Kardinaal zijn eerste noemenswaardige doelpunt scoorde.

De finalist van vorig jaar, Duitsland (verloor 2:3 van Spanje) is in de loop van de tijd verbeterd. Nadat verschillende voorzetten aanvankelijk mislukten, had de speler van HSV Krüger het eerste schot op doel (34).

Met uitzondering van een afstandsschot van de Nederlander Van Koppen (42) gebeurde er verder niets in de eerste ronde. Na de pauze hadden beide ploegen reden om diep adem te halen: Nederland, omdat Reuter twee keer niet lukte vanuit een goede positie (55e), dan de Duitse ploeg, omdat Oranje binnen een paar seconden twee keer faalde op aluminium (59e) . .

De voorsprong van Kruger duurt slechts 15 minuten

Als gevolg hiervan werd de wedstrijd een paar minuten stilgelegd nadat linksback Meckenhagen geblesseerd raakte bij een poging de bal weg te werken en op een brancard werd afgevoerd. De ploeg van Urbanski liet zich daar niet door afschrikken, integendeel: Krueger kwam in de 75e minuut op voorsprong nadat hij na de terugwedstrijd Oranje-doelman Van der Vliet aanviel, die de bal van zijn voet stal en in het lege doel schoof. .

READ  Er is echter een groot verschil: Nederland belooft Oekraïne meer wapens

Lange tijd leek het erop dat het Duitse team de voorsprong in de loop van de tijd zou behouden. Maar kort voordat de blessuretijd begon maakte Joker Huizinga gelijk met een volley om uiteindelijk gelijk te maken. Donderdag wordt de tweede wedstrijd in de groepsfase voor Duitsland gespeeld, daarna tegen Ierland.