Hakim Ziyech met Chelsea haalt ze in door Manchester City | Amerikaans voetbal

Hakim Ziyech keerde terug naar de basis bij Chelsea. De oud-Ajacied liep begin december een hamstringblessure op tijdens het competitieduel met Leeds United en stopte toen met spelen voor Chelsea. City is hard getroffen door het Coronavirus en heeft een groot aantal (essentiële) spelers gemist.

Nathan Aky

Zo verloren doelman Ederson, Gabriel Jesus, Kyle Walker en Eric Garcia op Stamford Bridge. Nathan Aky en Ferran Torres waren ook niet in de wedstrijdkeuze, maar de Engelse club wilde niet bevestigen of de coronavirus-test positief testte.

Een kwartier later kreeg Kevin de Bruyne de kans om op de bezoekers af te stappen, maar de Belg zag zijn schot net naast. Drie minuten later deed Ilkay Gündogan wat De Bruyne niet deed. De middenvelder liep weg van Thiago Silva en schoot prachtig in. Edward Mendy sloeg de bal nog steeds met zijn vingertoppen, maar de Chelsea-keeper lag ver voor op de openingstreffer De burgergebeurt niet.

Het doelpunt leek de bezoekers vleugels te geven, want Phil Foden verdubbelde de score na bijna drie minuten na het passeren van De Bruyne na alweer een schitterende aanval. Het team van Frank Lampard had niets om in melk af te breken en het was slechts een kwestie van tijd voordat City verder bouwde op het resultaat. Zo viel het derde doelpunt voor het einde van de eerste helft. Raheem Sterling raakte de paal uit een rebound maar De Bruyne was alert en raakte de rebound hard. Chelsea had geen controle over de indrukwekkende wedstrijd van de tegenstander en kon blij zijn dat het “slechts” was met een 3-0 spoor van thee.

Gezien het aanstaande drukke schema bagatelliseerde City hun rol na rust, maar de overwinning kwam niet in gevaar. Ziyech verliet twintig minuten voor tijd teleurgesteld het veld en zag vanaf de bank hoe invaller Callum Hudson-Odoi in blessuretijd iets deed: 1-3.

“Er zijn periodes van pijn waar we doorheen moeten.” “Het was pijnlijk voor de spelers in de eerste helft”, zei Lampard. “Ik zal de eerste zijn die naar mezelf kijkt. Maar als ik naar dit team kijk, weet ik dat dit team kan gedijen. Ik weet waar we aan toe zijn, omdat ik het werk kan zien en kennen dat nodig is om op City Level te komen. Het is voor ons als team natuurlijk om onderweg kleine klappen te krijgen. “

Nogmaals, Leicester profiteert volledig

Leicester City veranderde een nieuwe Premier League-wedstrijd in een overwinning na twee opeenvolgende gelijkspel. De kant van Brendan Rodgers versloeg Newcastle United met 2-1.

De stakingen op St James ‘Park kwamen na de rust van de eerste helft. James Madison en Uri Tillmans stonden met 2-0 voor, waarna Andy Carroll het duel namens de thuisploeg spannender maakte in de 82e minuut, maar een gelijkspel kon Newcastle niet winnen.

James Madison viert zijn openingstreffer met Jimmy Vardy en Wesley Fofana.

Leicester staat derde in het klassement, één punt achter koploper Liverpool en tweede plaats Manchester United. De twee favorieten om één wedstrijd te spelen is minder dan de nummer 3. Newcastle staat 15e.