Grote overwinningen voor België en Nederland in WK-kwalificatiewedstrijden

Bij de kwalificatie voor het WK 2022 hebben België en Nederland dinsdag in hun derde groepswedstrijd overtuigende overwinningen behaald. België trof Wit-Rusland met 8-0 van Leuven, en Nederland won met 7-0 in Gibraltar na begonnen problemen. Portugal draaide hun uitwedstrijd in Luxemburg dankzij Cristiano Ronaldo om en won met 3-1. Rusland leed zijn eerste nederlaag in Slowakije.

Batshuayi (14e), Vanaken (zeventiende en negenentachtig), Trussard (achtendertigste, zesenzeventigste), Doco (tweeënveertigste), Brett (negenenveertigste) en Benteke (zeventigste) ontmoetten België, die uit de start ontmoette een honger naar doelen en stelde zijn grootste doelen. Versla tot dusver op de Wit-Russen. Het team van coach Roberto Martinez leidt Groep E met zeven punten, gevolgd door Tsjechië (4) en Wales (3). In een direct duel tussen deze twee landen wonnen de Britten met 1-0 in Cardiff, waarbij Daniel James het doelpunt scoorde in de 82e minuut.

In groep G staat Turkije, ondanks het Nederlandse turffestival, nog steeds voor en breekt het met Letland in een 3-3 gelijkspel. Een 4-2 overwinning op “Elftal” op de eerste speeldag levert de Turken één punt op. Net als Nederland, waarvoor Memphis Depay (61 en 88) tweemaal scoorde, behouden Montenegro en Noorwegen zes punten. De Scandinaviërs wonnen in Podgorica met 1-0, dankzij een doelpunt van Leipzig-spits Alexander Sorloth (35).

Portugal viel in de 30e minuut tegen Luxemburg, maar Diogo Jota (45 + 2) van Liverpool wist in blessuretijd in de eerste helft gelijk te maken. Na de pauze wonnen Ronaldo (51) en Joao Palenha (80). Dankzij het betere doelsaldo schoof Portugal in Groep A op boven Servië, dat in Azerbeidzjan al met 2-1 had gewonnen dankzij twee doelpunten van Fulham-spits Aleksandar Mitrovic.

READ  Voetbal - Van Dijk tegen Argentinië: 'Nederland is niet tegen Messi'

In groep H vierde Cyprus zijn eerste overwinning in deze kwalificatiecampagne. Thuis in Nicosia was er een 1-0 overwinning op Slovenië. De eerste plaats was Kroatië, dat Malta met 3-0 versloeg. Aan de andere kant leed Rusland zijn eerste nederlaag op weg naar Qatar en verloor met 2-1 in Slowakije.