Groningen overleefde de drukte van Utrecht niet: 2-2 van Kirk in de 94e minuut

FC Utrecht Bij FC Groningen Je hebt het eerst aan AirDeviceZaterdag 2021 speelde al een cruciale wedstrijd in de strijd om het Europese voetbal. Het leek erop dat FC Groningen was beslist: de ploeg van Danny Puig behield lange tijd de leiding, maar FC Utrecht vocht in de 94e minuut voor een gelijkspel.

Het eerste gevecht vond plaats in de 15e en 21e minuut van de wedstrijd, met dank aan Jörgen Strand Larsen. Na een kwartier spelen bereikte de Noorse aanvaller klakkend de achterlijn en passeerde de bal: Patrick Justin knikte 0-1 tegen zijn oude club. Vijf minuten later vond Ahmed Al-Masoudi Strand Larsen: De aanvalsleider maakte geen directe fout met Erik Uelchlagl en de score was 0-2 waar.

FC Utrecht moest herstellen van deze dubbele klap en zag ook Eljero Elia zich terugtrekken. Nadat de routine was vervangen door Meimun Mahi viel de gelijkmaker toch. Bart Ramcilar probeerde en zag de bal achter Sergio Bade eindigen via Ko Itacura: 1-2.

In de tweede helft kwam FC Groningen onder druk te staan, maar twee spelers met een verleden in Groningen konden de trekker niet overhalen. Django Warmerdam scoorde 2-2 op zijn schoen en Maymoun Mahe kopte van dichtbij, maar werd blijkbaar niet door hem ingehaald. In de slotfase konden zowel Adrien Dalmau als Sander van de Strick opschuiven in een gelijkspel, maar ze konden Bade niet in verlegenheid brengen. In overuren betaalde FC Utrecht nog loon voor werk: Gyrano Kerk werkte 2-2 achter Padt. Hij schreeuwde nog steeds om zijn hand, maar de video-assistent-scheidsrechter was het daar niet mee eens.

READ  Zegevierende kampioenschapspremière van de Blue Hors Zack onder leiding van een nieuwe deelnemer en een succesvolle Duitse nakomeling -

FC Groningen had de als vierde geplaatste Feyenoord kunnen bijstaan, maar zit momenteel vast op een gedeelde zesde plaats, naast FC Twente. FC Utrecht blijft in de goede lijn en moet er nog alles aan doen om dit seizoen de Europese voetbal play-offs te halen.