Gladbach verliest zonder zomer – versloeg de Eredivisie tegen zijn “favoriete tegenstanders” Wolfsburg – de heerschappij van Beieren – sport

Inhoud

Dortmund leed een 2-0 nederlaag bij Wolfsburg. Bayern klopt Bremen en Gladbach moet buigen naar Bochum 1:2.

Onderschrift:

wolven juichen

Wolfsburg wint thuis van BVB.

imago / HR FOTO / DennisxEwe

Borussia Dortmund leed een tegenslag in de 14e ronde van de Duitse competitie. En dit is onder alle dingen “favoriete tegenstander” Wolfsburg. BVB, dat onlangs zeven keer op rij Wolverhampton versloeg, verloor uit met 2-0. Borussia miste echter de tijdelijke sprong naar de tweede plaats.

Kopel met sterke prestatie tegen Dortmund

Al in de zesde minuut moest de keeper van de Zwitserse nationale ploeg Gregor Kopel, die een sterke partij liet zien, voor het eerst de nederlaag toegeven. Hij was zwak toen Micky van de Ven de bal kopte uit een hoekschop. Daarna ontwikkelde zich een levendig spel met kansen aan beide kanten. Lukas Nmica legde in blessuretijd alles uit aan de gastheer.

Terwijl Dortmund hun eerste nederlaag toegeeft na hun laatste drie overwinningen, vierde Wolfsburg hun derde opeenvolgende overwinning – en hun eerste thuisoverwinning op de BVB sinds 2015.

Bayern wint en vreest Mane

Bayern München toonde geen zwakke punten in de 6-1 zege thuis tegen Werder Bremen. Al na 28 minuten nam de ploeg uit München een 4-1 voorsprong. Serge Gnabry schitterde met een driehonkslag voor de thuisploeg. De seriekampioen heeft nu vier punten voorsprong op Freiburg aan de kop van de ranglijst, maar heeft weer een wedstrijd gespeeld.

Echter, de vroege mislukking van Sadio Mane gealarmeerd de Beieren. De 30-jarige liep een blessure op in een omheining en moest al na 20 minuten worden gewisseld. Mané zal deelnemen aan de WK-finale in Qatar, die op 20 november begint, met Senegal en het gastland, Nederland en Ecuador ontmoeten in Groep A.

Gladbach verliest met Elvedi, maar geen zomer

Borussia Mönchengladbach is een andere in kruipkleding. De merrieveulens verloren met 1:2 in Bochum en accepteerden hun vierde nederlaag in hun laatste 5 wedstrijden. De wedstrijd was al na 11 minuten beslist, met doelpunten van Christopher Antwi-Adje en Philip Hoffmann. De Alassane Pléa kan pas na een goed uur voor gasten worden ingekort.

Opnieuw moest Gladbach afstand doen van Natty-doelman Jan Sommer. De 33-jarige keerde terug naar de teamtraining na een enkelblessure, maar kon dinsdagavond niet spelen. Nico Elvedi speelde door de centrale verdediging.

READ  Volleybal: New Holland-coach Schwerin Koslowski-coach NDR.de - Sport