Gemengd team verslaat Nederland: Judoka wint volgende bronzen medaille voor Duitsland

Duitse judoka’s winnen de bronzen medaille bij de olympische première van de mixed team competitie in Tokio. In een van de twee minifinales versloeg ze zaterdag Nederland met 4-2. De Duitse Judobond (DJB) won drie medailles op de Spelen in Japan – twee meer dan in 2016 in Rio de Janeiro.

In de vorige single won Eduard Triple uit Rüsselsheim het zilver in de gewichtscategorie tot 90 kg, en de wereldkampioene Anna Maria Wagner in de Ravensburger (categorie tot 78 kg) won het brons.

Duitsland kwalificeerde zich door de Round of Hope

In de teamcompetitie, waarin maximaal drie mannen en drie vrouwen strijden op het tapijt voor één team, versloegen de Duitsers aanvankelijk het IOC-vluchtelingenteam met 4-0 en in de kwartfinale tegen Japan met 2-4. Met 4:2 boven Mongolië in de hoop op een ronde kwalificeerden ze zich voor een van de bronzen gevechten.

Wagner, die toen een elleboogblessure had overleefd, was hieraan gewend en versloeg de Nederlander Guusje Steenhuis in de WK-finale na een solide optreden van Waza-ari. Toen pakte Sebastian Seidl van Abensberg het overwinningspunt.

READ  Parijs | Duitse beker in de Nations League tegen Nederland, Hongarije en Bosnië