Gelijkspel in eerste wedstrijd tegen Zweden: titelverdediger Nederland redt start EK

Gelijkspel in de eerste wedstrijd tegen Zweden
Titelverdediger Nederland redt de start van het EK

Olympische runner-up vs. de titelverdediger: Zweden vs. Nederland is de grootste wedstrijd die de voorronde van het EK te bieden heeft. Het duel houdt zich vaak aan wat beloofd was, en op het einde is er een gelijkspel, wat toch wel een beetje leuk is voor de Europees kampioen.

Titelverdediger Nederland begon het EK Damesvoetbal met een gelijkspel. Dankzij Gil Rudd van Wolfsburg haalden de Europese kampioenen een 1-1 (0-1) gelijkspel tegen Zweden in Sheffield in wat misschien wel het hoogste duel in de voorronde is. De middenvelder maakte in de 52e minuut de gelijkmaker en spaarde een punt voor Nederland tegen de zilveren medaillewinnaars op de Olympische Spelen van Tokyo in 2021 in de openingswedstrijd van Groep C. Voor het oog van zo’n 21.300 toeschouwers bezorgde Jona Anderson (36) de Scandinaviërs de leiding . .

Nadat Zweden in de eerste helft duidelijk de betere ploeg was, bevestigden beide teams in de tweede helft hun status als gezamenlijke favoriet voor de titel. Nederland speelde veel beter om superster Vivien Miedema heen, vooral aanvallend, en de snelle gelijkmaker van Rurd uit Wolfsburg was de verdiende beloning.

De titelverdediger moest na 22 minuten de eerste tegenslag accepteren: tijdens een verdedigende procedure kwamen drie spelers van “Fruewenleftal” met elkaar in botsing en moesten worden behandeld – Len Willems en Stephanie van der Gragt konden doorspelen, voor doelman en aanvoerder Sari van Veenendaal was de wedstrijd een paar minuten na de botsing voorbij.

Daphne van Domselaer schoof vervolgens tussen de kolommen, waarbij de 22-jarige pas haar tweede interland afmaakte. Ze was niet bij machte om een ​​doelpunt toe te staan ​​kort nadat ze als invaller was opgekomen, maar maakte later een aantal sterke reddingen en redde uiteindelijk haar team met een punt na de wedstrijd met veel kansen aan beide kanten.

Zwitserland had eerder een mogelijke overwinning op Portugal opgegeven. Na vroege doelpunten van Kumba Su (2) en Rachel Kejic (5) stonden de Zwitsers al 2-0 voor in Li, maar moesten aan het einde 2-2 (2-0) voor. Diana Gomez (58) en Jesica Silva (65) scoorden en bezorgden Portugal een punt.

READ  Op de Camping: De Beste Campings van Nederland