Frustratie en trots bij handbalvrouwen na nipte nederlaag

De Duitse speler Ante Launroth naderde de vuurlinie. Foto: Marco Wolf / D

De frustratie van de Duitse vrouwenhandbalvrouwen met een bittere last-minute nederlaag in een prestigeduel met Nederland stond ook in contrast met zelfgenoegzaamheid en vertrouwen.

Trots op de verbetering en gefrustreerd dat ik geen punten kreeg – Kapitein Emily Black zei na 29.30 uur in de voorlaatste kwalificatie voor het EK in Rotterdam: Thuis voelt het goed.

Hoewel de DHB-selectie nog een kaartje moet kopen voor de EK-finales van 4-20 november in Slovenië, Montenegro en Noord-Macedonië – maar nadat groepstegenstander Wit-Rusland is uitgesloten, is het slechts een kwestie van vorm. De enige overgebleven kanshebber in de strijd om de tweede plaats, die kwalificatie garandeert, is de grimmige buiten Griekenland. Na 36:10 in de heenwedstrijd zou het Duitse team geen problemen moeten hebben in de heenwedstrijd op 20 april en de overwinning behalen die ze nodig hebben.

Contract met Groener staat op het punt te worden verlengd

Bondscoach Henk Gruner, wiens contract eind april afloopt en binnenkort wordt verlengd, keek in zijn analyse naar de ontwikkeling van de ploeg in de 48 uur na 26:31 bij Krefeld meer dan naar het abstracte resultaat. De 61-jarige Nederlander vond het natuurlijk jammer dat het uiteindelijk zo is gelopen, want mijn team verdiende meer. Maar het belangrijkste voor hem was dat we ons aanzienlijk konden verbeteren ten opzichte van donderdag. Je ziet direct de voortgang. In de eerste wedstrijd speelden we 30 minuten goed en vandaag hebben we het het hele seizoen heel goed gedaan. Hulde aan het team.

READ  Jannik Sinner heeft dit jaar nog grote plannen: tennis

Met een moedig optreden brachten de DHB Women de wereldkampioen van 2019 voor 1.500 toeschouwers op de rand van de nederlaag. Het is bitterzoet om met één te verliezen, zei verdedigingshelft Alina Gergesels, die met zeven doelpunten de beste spits van Duitsland was. Maar we kunnen veel positieve punten bij ons hebben, zowel in de verdediging als in de aanval. Je kunt weer zien dat we vooruitgang hebben geboekt en dat we de grote teams kunnen bijhouden.

geleid gedurende 59 minuten

Naast de co-aanvoerder waren vooral Louisa Schulz en Mike Shermer (beiden 4 goals), die de geblesseerde Amelie Berger en Marilyn Calfe op de rechterflank goedmaakten, in de aanval bijzonder overtuigend. Isabelle Roche deed het goed in het doel bij afwezigheid van Dina Eckerley, die om bijzondere redenen afwezig was.

Pas in de laatste vijf minuten verloor de DHB de draad een beetje en verloor de voorsprong met drie goals. We waren een groot probleem voor Nederland en stonden 59 minuten voor”, zei Julia Maidhoff, de verdedigingshelft. Het was natuurlijk mooier geweest als we hadden gewonnen. Maar we komen niet negatief uit dit spel.