Festival of Opportunities in Venlo – Duitsland verliest van Nederland

De 2-0 overwinning op België werd gevolgd door een 2-1 overwinning op Europees kampioen Nederland – Duitse vrouwen konden het mini-toernooi “Three Nations. One Goal” niet winnen. Alleen Laura Frelang scoorde in een goede wedstrijd bij Venlo.

Een nipte nederlaag tegen Nederland toegegeven: DFW Women.
Imago afbeeldingen

Martina Voss Tecklenburg schoof vijf plaatsen op ten opzichte van de 2-0 zege op België en bracht Kleinhorn, Oberdorf, Frelang, Dorson en Captain Bob aan de start.

De wedstrijd begon kort na de aftrap furieus met volop gelegenheid voor Popp (de derde) en een breker van Roord, omdat Martens de terugslag in de bijna verweesde staat (vierde) niet kon opvangen. Froms blokkeerde het lage schot van Roard na 13 minuten, maar was hulpeloos na drie minuten toen Gruen rechtstreeks in het strafschopgebied raakte – 1-0 (16).

Duitsland verloor Latwin na een confrontatie met doelman Kobe (26) en dat was af en toe duidelijk gemarkeerd. Veel fouten, gebrek aan focus en geen veiligheid bij het bouwen van het spel. Oranji miste meerdere keren een kans om met 2-0 te winnen, ook omdat Froms meerdere keren achterbleef. Kort voor rust viel ik 1: 1 gevleid na de cross van Houth (44). Dan kon Duitsland de leiding nemen en faalde Paul met een goed schot in de beker (45 + 2).

Van de Donck met neus op doel – Paul zonder geluk

De tweede helft van de wedstrijd was voornamelijk voor Duitse vrouwen. Marozan (54ste) en Boehl (57ste) zetten hun eerste aanvallende accenten op voordat de Leeuwinnen verrassend opschoven nadat ze de bal op dit punt hadden verloren aan Kleinhorn. Rourd slaagde er aanvankelijk niet in om Froms een-op-een te ontmoeten, maar de bal raakte de lat in een hoge boog van zijn lichaam. Van de Donck reageerde sneller dan Dorson & Company en kopte vanaf drie meter de 2-1 (60ste).

READ  Nederlands Elftal - het einde van de Oranje reeks nederlagen

Na weer een koude douche was er vuurwerk voor de kansen van DFB met Schuller (69), Boehl (79) en opnieuw Schuller (81) in de hoofdrollen. Twee minuten na de geweldige kans van Schuller klom Paul naar boven en vertrok weer na een chloe, alleen om over haar heen te schieten voor een beker (83)! De Bayern-speelster verspeelde vervolgens nog een laatste kans in blessuretijd toen ze na een sprint opnieuw faalde op de Waking Cup. Dus het bleef op 2: 1.

Doelen en kaarten

1: 0De greens (16 ‘, Richtschuss, Miedema)

1: 1klaring (44 ‘, rechtervoet geschoten, Hoth)

Coffibo Stadium – De Coyle

Overwinningen in dit testtoernooi met Duitsland, België en Nederland gingen naar Oranje. De volgende DFB-wedstrijd vindt plaats op 10 april en de tegenstander moet nog worden bepaald.

READ  Duitse Volleybalbond - Halle: Test de herenwedstrijden tegen Nederland