Euro 2024: Cody Jacobo scoort voor Nederland met nog twee sets te gaan

De aanvaller van Liverpool scoorde aan het begin van de tweede helft een doelpunt voor zijn land Virgil van Dijk Hij wordt vermeld als leider waar Ryan Gravenberch Hij was een ongebruikte invaller toen het land in Berlijn met 3-2 verloor van Oostenrijk.

Oranje kwam in de zesde minuut van de vierde groepswedstrijd op achterstand dankzij een eigen doelpunt van Donyiel Malen, maar Jacopo maakte de stand gelijk met zijn tweede doelpunt in het toernooi.

Hij kreeg een pass aan de linkerkant van het strafschopgebied, tackelde een verdediger en schoot de bal in de tegenoverliggende hoek van het net.

Vlak voor het uur kwam Oostenrijk echter weer op voorsprong toen Romano Schmid via Stefan de Vrij een voorzet met een kopbal in het net ontmoette.

Nederland herstelde voor de tweede keer in de wedstrijd de gelijkheid toen Memphis Depay een knockdown beheerste en de bal binnenschoot.

Maar Oostenrijk vond het winnende doelpunt toen Marcel Sabitzer vanuit een krappe hoek scoorde, een doelpunt dat zijn land een koppositie in de groep opleverde en Nederland naar de derde plaats bracht.

Elders in dezelfde groep zat de Reds-verdediger Ibrahima Konate Een ongebruikte invaller voor Frankrijk in het 1-1 gelijkspel tegen Polen in Dortmund, waarbij Kylian Mbappé en Robert Lewandowski beiden penalty’s scoorden.

Frankrijk eindigde als tweede en weet daarom dat het op 1 juli de nog te bevestigen nummer twee van Groep E zal ontmoeten.

Als beste derde geplaatste ploeg zal Nederland nu moeten wachten op de tegenstander in de achtste finales.