Erling Haaland in de stemming voor doelpunt: Mancity wint de League Cup na stakingen met Liverpool

Het is een goed begin: in een echt opmerkelijke wedstrijd, slechts vier dagen na de WK-finale tussen Argentinië en Frankrijk, wisselden Manchester City en Liverpool elkaar op ooghoogte uit in de laatste 16 van de League Cup – met een beter resultaat van het toernooi. Engeland kampioen uit Manchester, die de Reds met 3-2 (1-1) versloeg in het Etihad Stadium dankzij doelpunten van Erling Haaland (10e minuut), Riyad Mahrez (47e) en Nathan Ake (58e). Fabio Carvalho (20) en Mohamed Salah (48) scoorden voor titelverdediger Liverpool. Dit betekent dat een nieuwe titelkans voor de Libanese voetbalbond is geëlimineerd, nadat de kampioenstitel moeilijk werd, 15 punten voorsprong op Arsenal.

Stadscoach Pep Guardiola vertrouwde verrassend genoeg in zijn elfde wedstrijd op zes spelers, onder wie Manuel Akani (Zwitserland), Nathan Ake (Nederland), Kevin De Bruyne (België), Emeric Laporte, Rodri (Spanje) en Ilkay Gundogan (Duitsland). . ). In actie op het WK. Aan de andere kant heeft zijn tegenstander Jurgen Klopp sinds de start maar één coureur in het wereldkampioenschap gehad, Darwin Nunez uit Uruguay. Guardiola rechtvaardigde zijn beslissing door het feit dat de nationale spelers in “betere” vorm zouden moeten zijn dan spelers die niet actief waren in Qatar vanwege het tempo van het WK.

Man City zag er vanaf het begin levendiger uit met sterkracht – en had 20 seconden later via Haaland op voorsprong moeten komen. Na de droompass van Gundogan rende de Noor, die zich niet plaatste voor het WK, alleen richting Liverpool-doelman Kauimhin Kelleher, die te ver rende, maar duidelijk zijn schot miste. Haaland leek na de lange rust hongerig naar doelpunten en werd in de 10e minuut beloond met een volley van links na een voorzet van De Bruyne. Het was zijn 24e competitiedoelpunt voor Manchester City in 19 wedstrijden. Maar de ploeg van Klopp herstelde zich snel: Carvalho, nieuw van Fulham, maakte tien minuten later gelijk na een vorm van James Milner. Een snel spel dat zich ontwikkelde met kansen voor beide partijen tot het einde van de eerste helft.

READ  Wereldbeker voetbal: Nederland verslaat Portugal - sport.ORF.at

Kort na rust maakte ManCity indruk met een bliksemstart: Riyad Mahrez scoorde amper twee minuten in de tweede helft met een tik, voordat Salah een paar seconden later weer bijna gelijk maakte. Doelman Stefan Ortega van Citizens’ Germany was niet al te blij toen hij zich liet misleiden door een pass van de assist van Nunez. De algemene indruk werd bevestigd dat Premier League-koploper City de iets sterkere ploeg was. Het team van Guardiola zag er droeviger en presenter uit. Aki besliste met een kopbal na een voorzet van de uitblinkende De Bruyne. In een verhitte slotfase vielen er geen doelpunten meer.

Met de Carabao Cup-ronde van 16 hebben Premier League-clubs het spel hervat. Dinsdag, amper twee dagen na de WK-finale, plaatsten Wolverhampton Wanderers, Southampton, Newcastle United en Leicester City zich voor de kwartfinales. Een dag later boekten de andere twee Eerste Klasse-clubs Nottingham Forest en Manchester United tickets voor de volgende ronde. Bovendien versloeg Derde Klasse-club Charlton Athletic verrassend Brighton & Hove Albion (4:3 op strafschoppen). De volgende ronde start al op 9 januari. De finale wordt op 26 februari in het Wembley Stadium gespeeld.