Engeland wint de test tegen Europees Dameskampioen Nederland

Wenen – vr 24 juni 2022 om 23:54

Het Engelse damesvoetbalteam vierde een duidelijke overwinning in de voorlaatste test voor het EK.

Gastland van de finale behield de controle met 5-1 in een confrontatie met Europees kampioen Nederland in Leeds vrijdagavond na een 1-0 achterstand. Het was een bijzondere wedstrijd voor het hoofd van het Engelse elftal, Sarina Wegman, die de “Orange” in 2017 naar de titel leidde. Aanstaande donderdag zijn de Engelse vrouwen in Zwitserland voor een repetitie voor het EK.

Lieke Martens leidde de gasten in de 22e minuut voor meer dan 19.000 toeschouwers, maar Lucy Brons (32) maakte snel gelijk.

Ajax-middenvelder Sherida Spitsy miste na het begin van de tweede helft een penaltykans in haar 200ste cap (52) en na 54 seconden volbracht Arsenal’s Beth Meade (53) een tegenaanval op de Engelse voorsprong. Ella Toone (72), Lauren Hemp (74) en Mead (90) zorgden daarna voor duidelijke omstandigheden. De openingskandidaten voor het EK in Oostenrijk op 6 juli op uitverkocht Old Trafford speelden 13 ongeslagen wedstrijden onder Wegmann.

Dat recordscorer Elaine White niet beschikbaar was vanwege een positieve coronavirustest die een paar dagen eerder was gegeven, was niet relevant. Het is onduidelijk wanneer de 33-jarige spits van Manchester City weer bij de selectie komt.

Tekstbron: APA ©