EM Wielerbaan in Apeldoorn: Drie bronzen medailles voor Alessa-Catriona Pröpster

Alessa-Catriona Pröpster won drie bronzen medailles in het EM. Foto: Ebner

Alessa-Catriona Pröpster keerde terug van het EK wielrennen in Apeldoorn, Nederland, met drie bronzen medailles in haar tas.

“In principe waren we hier in de Russische kampioenschappen – met internationale deelname. De dominantie van de Russen in alle takken en categorieën was zeer indrukwekkend en moet met tegenzin worden erkend”, aldus Karsten Bergmann, kortetermijncoach van het team onder de 23. Een zesdaags kampioenschap met 44 beslissingen waarin de Duitse wielrenners in totaal 21 medailles wonnen – twee gouden, acht zilveren en elf bronzen.

Pröpster was verantwoordelijk voor drie bronzen platen. De jonge vrouw, die een RV Offenbach bestuurt, eindigde als vierde in de U23-klasse in de teamrace met het Duitse team, dat Polen nipt versloeg in de kleine finale.

In het U-23 Sprintkampioenschap voor dames behaalde Pröpster de tweede plaats in de kwalificatie met een tijd van 10,969 seconden achter de Russische Yana Tyshchenko. Zo kwalificeerden de snelste spelers zich rechtstreeks voor de kwartfinales. Daar versloeg Probster Veronika Japornikova (Tsjechië). Toen wachtte Andreeva in de halve finale en het meisje verloor van haar. Alisa maakte in de halve finale tegen Andreeva tactische fouten. In de kleine finale liet ze zien wat ze kan – ik ben tevreden “, zei de coach van het nationale team Bergman, nadat hij zijn Franse student Taki Kwame op zijn plaats had gezet in twee schermraces voor de bronzen medaille. De Russische Yana Taishchenko won voor haar landgenote Andreeva.

READ  Zwitserland en Nederland winnen gouden medaille voor dames op de Beachvolleybalkampioenschappen in Wenen - een sportmix

In de proef van de 500m won de 20-jarige een tweede brons: Probster liep de 500m in 34.580 seconden en moest alleen plaats maken voor Tishenko (33.890) en Stevie van der Beyet (34.271/Nederland).

Pröpster bereikte ook het podium in de Kirin-finale. Ze was vanaf de eerste plaats gestart in de Kirin-finale en verdedigde die positie de hele weg naar huis op rij. Maar toen haalden Andreeva en Tishchenko Probster in en degradeerden ze naar de derde plaats.