EM Agreement Group C: Oostenrijk volgt Nederland in tweede ronde – zorgen Oekraïne

Oekraïne – Oostenrijk 0:1 (0:1)

Oostenrijk volgt Nederland, dat voor de laatste speeldag al groepswinnaar was in Groep C, in de Ronde van 16. Met een 1-0 (1-0) overwinning op Oekraïne schoof de ploeg van de Duitse bondscoach Franco Foda door naar de speelronde van 16, waar het zaterdag (21.00 uur) Italië treft. Aan de andere kant moeten de Oekraïners tevreden zijn met de derde plaats, en dus de uitslag van de andere poules afwachten voordat ze weten of ze zich als een van de vier derde in de poule voor de Ronde van 16 zullen plaatsen.

In Boekarest namen de Oekraïners een afwachtende houding aan, die al snel wraak nam. Na een hoekschop van David Alaba die vrijkwam na zijn aanvaller Transfer van Bayern München naar Real Madrid Christoph Baumgartner van TSG 1899 Hoffenheim versloeg Ilya Zabarni en scoorde 1-0 van dichtbij voor ÖFB-Elf (21). Na de 29e minuut was Oekraïnes grootste kans tot nu toe: oud-BVB-professional Andriy Yarmolenko wachtte op de rebound na een schot van Mykola Shaparenko, maar die kon hij niet gebruiken. Kort daarna werd de topscorer vervangen door Baumgartner, die zich in de 18e minuut haastte met Zabarni.Voor hem kwam Alessandro Schopf van Schalke 04 degraderen naar de Bundesliga. Kort voor rust stuurde Schopf Marko Arnautovic na zijn houdbaarheidsdatum over de rechterflank. Commentaar voor het vieren van een controversieel doelpunt in veel tegen Macedonië (3:1) Terug in de basisopstelling, maar de voormalig Bremer raakte de bal niet optimaal (42).

Ook Oostenrijk had in de tweede helft voordeel en probeerde het tweede doelpunt te scoren. Het gebeurde eerst niet en in plaats daarvan rolde Stefan Leiner de bal bijna in eigen doel na een voorzet uit een vrije trap van Oleksandr Karavaev. Dit werd voorkomen door doelman Daniel Bachmann (62e plaats). Ook in de laatste etappe zag de ploeg uit de Alpenrepubliek er slanker uit, maar de Oekraïners zagen er vermoeid uit. Het team van voetballegende Andrei Shevchenko had bijna geen tijd meer. Roman Yarmashuk probeerde het opnieuw vanuit een scherpe hoek, maar miste met moeite (gerangschikt 88). In de laatste minuten omsingelden de Oekraïners het strafschopgebied van de Oostenrijkse Confederatie zonder enig effect.

READ  Beledigende spreekkoren tegen de "Joodse Liga": een voetbalschandaal in Amsterdam

Noord-Macedonië-Nederland 0:3 (0:1)

Drie overwinningen uit drie wedstrijden: Na het Italiaanse elftal in Groep A wist ook Nederland in Groep C de meeste punten te pakken. En maandagavond versterkte “Eftal” in Amsterdam Arena zich met een verwachte 3-0 (1-0) voorsprong tegen Noord-Macedonië aan de kop van de competitie, die de ploeg van Frank de Boer voorafging na de voorgaande twee overwinningen op hen. Oekraïne (3:2) En Oostenrijk (2:0) Het kan niet meer worden ingenomen. De eerste Europese deelname van Noord-Macedonië eindigde echter doelloos en doelloos. Het team dat de ervaren krijger Goran Pandev omsingelde hield goed stand in de eerste helft, maar had pech toen het doelpunt van Ivan Trikovsky niet werd herkend vanwege zwak buitenspel.

Al voor de aftrap was er een emotioneel moment: de Nederlandse presenteerde Pandev die voor de finale in de groep zat Ontslag uit het nationale team Hij had het shirt aangekondigd met het nummer 122 – het nummer dat staat voor het aantal interlands van de voormalige Inter-spits. En hij bedankte hem op zijn eigen manier: met een schitterende pass op Trikovsky, die de bal in het doel van Martin Stecklenburg schoof (9). De gezangen duurden niet lang, want de scheidsrechter besloot buitenspel te staan. De Noord-Macedoniërs hielden hun tempo vast en kregen opnieuw pech met de volgende grote kans (22) – dit keer eindigde een andere pass van Pandev, voltooid door Aleksandr Trajkovski, op de paal.

Tot nu toe staan ​​Nederlanders voor, dankzij Memphis Depay (24) die nog steeds de leiding neemt. De tegenaanval van een snelle favoriet! Na dat doelpunt werden de gaten voor Noord-Macedonië groter en was de 2-0 een kwestie van tijd. Aan het begin van de tweede helft drongen de gastheren aan op de initiële beslissing, die werd genomen door Georginio Wijnaldum (51) nadat Pandev een bal in het midden verloor. Kort daarna maakte de PSG-ster tweemaal de gelijkmaker toen hij in de 58e minuut met zijn 3-0 steekpartij alles duidelijk maakte.

READ  Een explosie maakt het team van Drake Schleizer bang | Overzicht van lokale sporten