EM 2024: Nederland – Engeland vandaag live op tv, stream en tape

Sport1

De tweede halve finale van het EK 2024 staat gepland in Duitsland. De knock-outwedstrijd tussen Nederland en Engeland wordt ook op gratis televisie uitgezonden. Hier vind je alle informatie over de stream en de tape.

Wie krijgt zondag het tweede ticket voor de EK-finale van 2024? Nederland en Engeland ontmoeten elkaar woensdag in de tweede halve finale in Dortmund (TICKER).

{ “placeholderType”: “METC” }

In de eerste halve finale versloeg Spanje Frankrijk. Hier kunt u zien waar u de wedstrijd op tv en livestream kunt bekijken.

Harry Kane scoorde uit een strafschop tegen Nederland

U kunt de wedstrijd tussen Nederland en Engeland van vandaag hier live bekijken:

Harry Kane redt het doelpunt van Xavi Simons

De Nederlanders gingen als een brandweerman van start en kwamen al na zeven minuten op voorsprong! Declan Rice laat Xavi Simons de bal stelen op het middenveld. En dan is het pure wereldklasse: Simons rent het strafschopgebied in en schiet de bal vanaf 19 meter in de linkerlijn!

De gelukzaligheid duurde echter niet lang. Na een overtreding van Denzel Dumfries stapte de vervuilde Harry Kane op – en scoorde met zijn gebruikelijke vertrouwen. Zijn derde doelpunt in het toernooi.

Het spel golfde daardoor heen en weer, maar strandde in de tweede helft. Na de 81e minuut was Kane’s werkdag voorbij. Manager Southgate haalde hem en Phil Foden van het veld.

Olivier Giroud stopt met spelen bij het Franse nationale team.  Hoewel hij topscorer aller tijden is voor Équipe Tricolore, kreeg hij vaak veel kritiek te verduren.  Nu wacht de Fransman een nieuw avontuur.
2024 n.Chr

Ollie Watkins, die Kane verving, scoorde in de 90e minuut het winnende doelpunt voor Engeland met een goed gericht laag schot.

Nederland – Engeland: officiële opstelling

• Holland: Verbruggen – Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké – Schouten, Reijnders – Malen, Xavi, Jacopo – Depay
  • Engeland: Pickford – Walker, Stones, Guehi – Saka, Maino, Rijst, Trippier – Bellingham, Foden – Kane
READ  Nederland: Koning Willem-Alexander verloor veel gewicht - niet door een dieet te volgen, maar door te sporten

Voordat de twee grote Europese mogendheden elkaar ontmoeten, is het moeilijk om een ​​duidelijke favoriet te bepalen. In de kwartfinales versloeg Nederland Turkije in de reguliere speeltijd en bereikte voor het eerst sinds 2004 de halve finales van het EK.

Aan de andere kant bereikte Engeland voor de tweede keer op rij de halve finales met een penalty shootout-overwinning op Zwitserland.

AM: Nederland schittert in de aanval

Beide ploegen waren op EK 2024 niet altijd op hun best. Vooral Nederland kreeg kritiek na een 3-2 nederlaag tegen Oostenrijk in de laatste ronde van de groepsfase. Als derde plaats in Groep D verdiende Orangi een ticket voor de knock-outfase.

De sterke punten van de ploeg van trainer Ronald Koeman liggen vooral in de aanval: Oranje scoorde tot nu toe negen doelpunten in het toernooi. Alleen in het doelpuntloos gelijkspel tegen Frankrijk miste Elftal een eigen doelpunt.

De volgende halve finale is tussen Nederland en Engeland

Nu staan ​​de twee teams voor de tweede keer in vijf jaar tegenover elkaar in de halve finales. “Dit is iets speciaals voor het hele land”, voorspelt Koeman, de Nederlandse coach. “Het wordt een geweldige avond tussen twee geweldige landen, een historische avond.”

In 2019 won Nederland na verlenging de UEFA Nations League met 3-1. Het zou niet verwonderlijk zijn als het duel opnieuw over de volledige afstand zou gaan. Vijf van de laatste acht wedstrijden tussen de twee ploegen werden na negentig minuten geloot.

MagentaTV toont alle 51 Euro 2024-wedstrijden live

Als je alle 51 EK-wedstrijden wilt bekijken, heb je toegang tot MagentaTV, het betaaltelevisieaanbod van Telekom. MAAR: 46 van de 51 games worden ook vertoond op free-to-air tv van ARD, ZDF en RTL. Slechts vijf wedstrijden, inclusief de Ronde van 16, worden exclusief op Magenta gespeeld. (Alles wat te maken heeft met publiek kijken op de Europese kampioenschappen)

READ  Kun je winkelen in Nederland?

SPORT1 stelt de rechten op de aanbevolen clips veilig

Ook Sport1 Kort voor aanvang van het EK verwierf het de rechten op hoogtepunten van de wedstrijden. Daarom kunt u via de applicatie cruciale scènes uit alle UEFA EURO 2024-wedstrijden kort na afloop bekijken. Sport1 (Android en iOS).