EK voetbal: Frankrijk speelt zonder Kylian Mbappe slechts 0-0 tegen Nederland – Sports

Het prachtige masker in de kleuren blauw, wit en rood van het Franse nationale team, met een haan en de initialen K en M – het is onmogelijk dat Kylian Mbappe het zou hebben gedragen in de tweede groepswedstrijd van Frankrijk tegen Nederland. Zoveel was al duidelijk. De UEFA heeft tijdens het EK in Duitsland alles in felle kleuren geschilderd, maar “medische uitrusting die op het veld wordt gedragen moet monochroom zijn”. Heilige Regel nr. 42 van de UEFA.

De Fransen maakten van al het andere rond de problematische figuur van Mbappé een soort staatsgeheim nadat hun aanvoerder en ster zijn neus brak in de eerste wedstrijd tegen Oostenrijk (1-0). Speelt hij of speelt hij niet? De Franse voetbalbond had eenvoudigweg verklaard dat de aanwezigheid van een speciaal masker het mogelijk zou maken om “na te denken over terugkeer naar het spel na een bepaalde behandelingsperiode”. Antoine Griezmann, Mbappé’s aanvalspartner en reserveaanvoerder, meldde donderdag: “Kylian is in zeer goede conditie. De neus is een beetje opgezwollen. We kijken naar het laatst mogelijke moment.”

Het laatst mogelijke moment kwam vrijdagavond in Leipzig. Het kleurrijke trainingsmasker van Mbappé bleef in zijn sporttas zitten, net als zijn zwarte speelmasker. Mbappé ging op de bank zitten. Het moet dus gezegd worden dat dit EK weer begint voor de Fransen.

Na een doelpuntloos gelijkspel zonder hun hoofdspits drong het besef door bij de titelfavorieten

Poorten? Er was er 90 minuten lang geen. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 0-0 gelijkspel, waardoor beide teams wijd open stonden voor kwalificatie voor de achtste finales. Na deze loting moet Frankrijk, de logische favoriet voor het toernooi, beseffen dat het goed zou zijn om zijn gemaskerde man volgende week dinsdag weer in Dortmund te hebben tegen de Polen, die vanwege het gelijkspel tussen Frankrijk en Frankrijk zijn uitgeschakeld op het EK. Oranje is al gesloten. Tot nu toe is de enige topscorer van Frankrijk in het toernooi de Oostenrijker Maximilian Weber, die in de eerste wedstrijd zijn eigen doelpunt maakte.

READ  Handbal: Duitsland neemt afscheid van EM Sports

De Nederlandse coach Ronald Koeman had gelijk met zijn inschatting dat “het niet alles zal veranderen” als ze tegen Frankrijk spelen met Of tegen Frankrijk zonder Mbappé speelt. niet alles. Maar voor Didier Deschamps zit er uiteraard een groot verschil in de vraag of hij zijn team naast de beste voetballer ter wereld en de snelste spits ter wereld kan betrekken bij alles wat ze aanvallend doen. Of dat er een nieuwe spil en nieuwe processen nodig zijn.

Chouamini tegen Mbappé: wie moet hier scoren?

En dus besloot hij Nior selectie de Blues Dan ook nog om de statistieken dramatisch te veranderen: in plaats van Mbappe rechts te laten flankeren door Ousmane Dembélé en links door Marcus Thuram in het beproefde 4-3-3, schakelde Deschamps over naar een zeer asymmetrische 4-4-2 , met Thuram en Griezmann roterende Target-spelers plus Dembélé (meer aanvallend) aan de rechterkant en Adrien Rabiot (meer verdedigend) aan de linkerkant. De plaats van Rabiot op het middenveld werd ingenomen door Aurelien Chouamini van Real Madrid, die net was teruggekeerd van een pauze vanwege een stressfractuur.

Op papier was het dus Tchouamini in plaats van Mbappé, en op het veld was de vraag: gaat iemand hier een doelpunt maken?

Dat Oranje in de eerste minuut al bijna op voorsprong kwam, lag niet aan het Franse systeem. Maar omdat de Fransen zich lieten verrassen. Xavi Simons uit Leipzig passeerde de bal aan de rechterkant naar Jérémie Frimpong van Leverkusen, die net als op de Champs-Élysées om vier uur ’s nachts een vrije run had, maar doelman Mike Maignan blokkeerde zijn schot richting de verre hoek rond de paal. Het bleek in de eerste 45 minuten de beste kans van Oranje.

READ  De wens van de fans van de Duitse voetbalbond tegen Nederland moet gehoord worden

De Fransen missen de zekerheid dat ze de wedstrijd op elk moment naar hun ploeg kunnen brengen

De Fransen scoorden meer dan eens, maar beter deden ze het niet. Eén keer strompelde Griezmann, gestuurd door Rabiot, twee meter van de doellijn (14e minuut). Soms schoot hij een afstandsschot naast het doel of in de vuisten van de Nederlandse doelman Bart Verbruggen. Hoe langer dit spel duurde, hoe duidelijker het vanuit Frans perspectief werd: Hij Missend!

Het waren niet alleen de hoge snelheid en momenten van genialiteit van Mbappé die ontbraken, er was ook de onzekerheid dat hij het spel op elk moment in zijn voordeel kon doen keren met een enkele hoge snelheidssprint of moment van genialiteit. Aan dominantie geen gebrek: de Fransen hebben doorgaans de controle onder controlemaniak Didier Deschamps, en omdat Koeman de pressie- en tegenaanvaltactieken van zijn ploeg had voorgeschreven, handelden zelfs de Fransen vaker dan normaal door balbezit. bal. Van de laatste acht wedstrijden tegen Nederland wonnen ze zeven, waarvan twee in de EK-kwalificatiewedstrijden. Maar: Mbappé scoorde in deze twee wedstrijden vier van haar zes doelpunten.

De bal rolt in het doel, maar het Nederlandse doelpunt telt niet: Denzel Dumfries (rechts) staat buitenspel en voorkomt dat Franse doelman Maignan een mogelijk schot kan redden. (Foto: Lizzie Nisner/Reuters)

En zo vervolgden ze de tweede helft gecontroleerd, met goede kansen, maar zonder de laatste succesvolle escalatie: Thuram trok de bal over het doel (60), en Griezmann slaagde er opnieuw niet in om hem van dichtbij over de doellijn te werken ( 65). In plaats daarvan gooide Xavi Simons de bal aan de andere kant (65e minuut) in het Franse net, wat leidde tot een videosessie van één minuut. Eindoordeel: Geen doelpunt omdat Denzel Dumfries een overtreding op doelman Maignan maakte en buitenspel stond.

READ  Groeten aan voormalig dynamo Marcus Schubert en voormalig Aue-coach Thomas Leach! Vitesse Arnhem met grote tegenstander in groepsfase

En toen lieten ze het allemaal los, deze wedstrijd die een topontmoeting had moeten zijn en eigenlijk nooit saai was – voor het allereerste 0-0-gelijkspel ooit in dit toernooi. En je moest je afvragen of de aanvallende ploegen van het team dat zich kwalificeerde voor de WK-finale van 2022 meer waren dan alleen een neus.