EK: medailleregens voor Duitse wielrenners

Status: 14-08-2022 09:07 AM

Duitse baanwielrenners worden langzaam maar zeker sterren van de Europese kampioenschappen. Op de derde dag van de wedstrijd waren er vijf medailles. In de individuele achtervolging van de vrouwen versloeg Mickey Krueger verrassend favoriet Lisa Brennor in een Duitse finale. Emma Haines was onverslaanbaar in de tijdrit. En in de individuele achtervolging bij de mannen won Nicholas Heinrich na een sterke prestatie. Aan het eind van de dag vierde Moritz Malshark ook de zilveren medaille in de nulrace.

Geschreven door Christian Kerber en Nicole Schmidt

De Saksische jeugd Nicholas Heinrich (20) versloeg de Italiaan David Plibani in de finale van de individuele achtervolging. Zwickau leidde vanaf het begin. Libani haalde even de achterstand in, maar toen trok Heinrich zich terug en leidde aan het einde van de vier kilometer met 3,6 seconden. “Het is niet te beschrijven. Het was een perfecte dag voor mij, die ik op geen enkele andere manier kan beschrijven.”Henri zei: “Een poging is mijn persoonlijke passie.” Daarmee was Duitslands derde gouden medaille van de dag op de ovale baan in het München Exhibition Centre perfect.

• Baanfiets: eenmansachtervolging
    rechter pijl

In de achtervolging van de vrouwen lag Brynauer aanvankelijk voorop voordat hij niet in staat was om de laatste vijand van Krueger uit Bielefeld aan te pakken. Uiteindelijk stond ze meer dan een seconde achter Krueger (3:22.469) met een tijd van 3:23.566 minuten. Het is de eerste internationale medaille voor de 29-jarige in het enkelspel.

Brons ging naar de Italiaan Vittoria Goazzini. Kröger en Brennauer van Kempten wonnen allebei goud in de teamachtervolging de dag ervoor met Lisa Klein en Franziska Brauße. Voor de Beierse Brenauer was dit haar laatste race op de baan.

Mickey Krueger (links) en Lisa Brenor na de Duitse finale

“Ik heb mezelf bewezen dat ik op mijn capaciteiten kan vertrouwen”, Krueger zei op ZDF. Dat ze vooral schitterde aan het einde van de race, is haar kracht: “Ik kan in de eerste kilometer heel comfortabel blijven.” Brenauer voelde zich emotioneel “Het was een complete puinhoop. Natuurlijk wilde ik winnen. Ik gaf niet meer op.” ze heeft “Ik merkte al dat de spanning voor de laatste race groot was.”.

• Motorfiets: One Ladies Chase

Mieke Kröger en Emma Hinze wonnen het goud, gevolgd door Lisa Brennauer met het zilver: de prijsuitreiking in de EK wielerwedstrijden.

Ook het tweede goud van Henz

Emma Haines ontving niet lang geleden ook haar tweede gouden medaille. De vrouw uit Cottbus beleefde haar rol als favoriet op de 500 meter en won een tijd van 32.668 seconden – een nieuw Duits record.

En de zilveren medaille ging naar de Oekraïense Olina Starikova, voor Miriam Vess (Italië). Starikova stond 0,735 seconden achter met een ruime marge. Pauline Sophie Grabush uit Magdeburg werd vijfde met een tijd van 33.684 seconden.

• Fietspad: tijdrit voor dames

Emma Haines had de lat al hoger gelegd toen ze de concurrentie met 0,765 seconden versloeg met een tijd van 32,732 seconden.

De in Hildesheim geboren Grabosch en Hinze hadden gisteren reden tot feest: in de teamsprint wonnen ze goud met Lea Sophie Friedrich. Ook in keirin en sprint staat ze nog aan de start. Op het WK 2020 in Berlijn won ze drie keer de gouden medaille. Geen wonder dat ze in het interview zei: “Het doet me denken aan Berlijn 2020.” Anders was ik verrast door zijn dominantie: “Ik ben eigenlijk meer voor de lol begonnen, anders zou ik die discipline niet doen. Daar had ik vanmorgen niet aan gedacht.”

Zilveren medaille voor de deelnemer aan de nulrace

Aan het einde van de tweede dag van besluitvorming werd Moritz Malshark onverwacht tweede in de 15 km lange niet-olympische scratchrace. Berlijn hoefde alleen maar de nederlaag toe te geven aan de Portugees Iori Letao. De derde plaats ging naar Roy Effting uit Nederland. De Duitse Fietsersbond (BDR) heeft al vijf EK-titels en een zilveren medaille gewonnen.

Sprint: Dörnbach-Aus in kwartfinales

Bij de mannen bereikte Maximilian Dornbach de kwartfinales tegen de Tsjech Martin Schechmann en verloor in de derde ronde van de Fransman Sebastien Vigier. De Brit Hamish Turnbull versloeg Mark Jurczyk uit Erfurt in de ronde van 16.

• Wielerbaan: kwartfinales sprint heren

Scherpe daling in kwalificatierace voor dames

Een ernstig ongeval op zaterdagavond overschaduwde de kwalificaties van de vrouwen. Meerdere renners vielen, waaronder wereldkampioen Letizia Paternoster. Paramedici ondersteunden de nek van de Italiaanse vrouw met een nekbrace. Paternoster was na de val bij bewustzijn, werd enkele minuten achter een borstwering behandeld en vervolgens op een brancard van de houten baan gedragen.

Zoals de Italiaanse Vereniging de volgende dag aankondigde, liep Paternoster tijdens de val een breuk op aan zijn rechtersleutelbeen en een hersenschudding.

Duitse prefix Leah-Len Teutenberg (Mettmann) overleefde het ongeval. Als een van de elf atleten van de 17 kon ze de race hervatten na een pauze van 45 minuten en eindigde als zevende. De Belgische Lotte Kubicki won.

READ  Waar de finale van de UEFA Futsal Champions League worden uitgezonden | Champions League zaalvoetbal