Eerste gevoel van EM! Tsjechië verdrijft Nederland in meerderheid

De rol van de kandidaten was voor de ronde van 16 duidelijk verdeeld – het pakte echter heel anders uit: na een overtuigende overwinning op Nederland bereikte Tsjechië de kwartfinales van de EM. De rode kaart was een van de beslissende factoren.

Weinigen hadden het verwacht: Tsjechië klopte Nederland uit het EK, won met 2-0 in de laatste 16 – en zorgde voor de eerste sensatie van het toernooi.

De situatie die de wedstrijd een beslissende rol gaf kwam een ​​kwartier voordat de Tsjechen met 1-0 wonnen via Thomas Holz (68e minuut).

Fotoserie met 14 foto’s

Oranjeverdediger Matthijs de Ligt wil een bal op de rand van het strafschopgebied beschermen tegen een Tsjechische tegenstander, maar verliest zijn evenwicht en haalt de bal op de beste volleybalmanier uit het gevaarlijke toneel. Scheidsrechter Sergei Kasarov besluit eerst een vrije trap en een gele kaart te nemen voor De Ligt. Maar de tussenkomst van de videoscheidsrechter in Nyon, Zwitserland. Kasarov rent naar het scherm, beslist en toont de rode kaart van De Ligt. Nederland heeft de afgelopen 35 minuten één man minder dan de normale tijd.

De Nederlandse speler is niet tevreden over de scheidsrechter

Hierdoor wordt het spel in Boedapest steeds meer Puskas Arena Nickel. Nederland wil na het wegsturen uitdagend reageren en snel vooruit spelen, maar Tsjechië legde het tempo stil door een tactische fout. Frenkie de Jong, waar de tegenstander de hele wedstrijd fysiek aan werkt, klaagt bij de scheidsrechter die onzeker lijkt, en verdedigende coach Daley Blind klaagt meer over zijn focus op de wedstrijd.

READ  Koopgids: de beste gratis VPN's voor Android (2022)

Ook doelman Martin Stecklenburg had voorin de nervositeit van zijn mannen. De veteraan zeilt door een corner en Thomas Callas kan de bal terug het zes-yard-gebied in sturen, waar Holes alleen zijn hoofd naar binnen hoeft te steken voor het openingsdoelpunt (68e minuut).

In een andere context van het spel wist Nederland weinig te bereiken. Aan de andere kant kan Tsjechië het verhogen. In de 80e minuut treft Leverkusen-speler Patrik Schick elkaar na het passeren van de krachtige hole. Oranje wordt in elkaar geslagen.

Doelpunten: 0:1 hole (68), 0:2 check (80).