Een bijzondere missie en een wilde overwinning

Plotseling juichten ze bijna elke minuut. Nadat Jürgen Eckelenkamp het veld betrad, begon het Nederlands onder-21 team dinsdagavond aan de start. Onze nummer 10 werd iets minder dan een uur later vervangen in een duel met Gibraltar. Lange tijd streden de gastheren in Almere tegen de underdog: hoewel er voor rust geen enkel doelpunt werd gescoord, was het laatste fluitsignaal een 6-0 overwinning. Young Orangi scoorde alleen al tussen de 66e en 89e minuut vier doelpunten. Maar niet alleen onze middenvelder had zijn aandeel in de overwinning, maar ook Daichun Reidan. Onze spits, die vorig seizoen werd uitgeleend aan PEC Zwolle, maakte er 2-0 van.

Zo behielden de Nederlanders hun kansen om zich rechtstreeks te plaatsen voor de finale van het EK 2023 in Roemenië en Georgië. Voor het einde van de wedstrijd moet de ploeg van trainer Erwin van de Loy Zwitserland met één punt verdedigen. De Zuidelijken gaan woensdag (22/06/08) naar de Republiek Moldavië, en Ekkelenkamp en Co zijn zaterdag (22/06/11) te gast in Wales. Ondertussen heeft de DFB-selectie, waar Marton Darday maandag met griep vertrok, zijn tickets al op zak.

De Rode Duivels willen compensatie

Met Dedryck Boyata staat onze nummer 31 medeverdedigingsuitrusting woensdag voor een speciale taak in de Nations League: het 31-jarige en Belgische welkom Polen, dat samen met Krzysztof Piątek, die wordt uitgeleend aan Florence, niemand is. Behalve FIFA-wereldspeler Robert Lewandowski, staat hij bekend als een doelwit. Na een bitter bankroet tegen Nederland denken de Rode Duivels erover om het een en ander op te lossen. Tot dinsdag (14.06.22) krijgen de reekshoofden 4 en zijn landgenoten drie kansen om dat te doen – naast hun tweede ontmoeting met Piao Zeroni, zal de bronzen medaillewinnaar van het WK 2018 het ook opnemen tegen Wales.

READ  TV 2021 De Complete Gids

Pekarek voor een nieuwe reis – Bjorkan hoopt zich te verspreiden

Over een strak schema gesproken: voor het einde van deze internationale etappe staan ​​Noorwegen nog twee uitdagingen te wachten. De bijbehorende belasting voor alle spelers verhoogt ook de speelkansen van Frederic Bjorkan. Onze linksback heeft twee keer de volle 90 minuten op de bank gezeten. Donderdag (09.06.22) ontvingen de Vikingen, die de Nations League begonnen met twee overwinningen, Slovenië. Ondertussen wacht Peter Pekarek een lange vlucht, die in de vorige wedstrijd een pauze nam en vrijdag (10.06.22) in Azerbeidzjan tegen Slowakije speelt. Stefan Jovetic verscheen ook niet in de laatste twee wedstrijden in Montenegro. We hebben nr. 19 en selecteerden haar Bosnië en Herzegovina op de release op zaterdag (11.06.22).