Duitsland vs Nederland: persrecensies, samenvatting en hoogtepunten

De Duits voetbalelftal Onder leiding van de bondscoach Hansi Flick De eerste keer niet kunnen winnen, maar de World Cup-duurtest tegen Holland ontwikkeld. Ondanks de voortgang is de DFB-selectie dinsdag in Amsterdam niet naar buiten gekomen 1:1 (1:1) Tegen de tiende op de wereldranglijst.

Je vindt er hier een Samenvatting met hoogtepunten en persrecensies van Duitsland vs Nederland.

Duitsland vs Nederland: samenvatting en hoogtepunten

De eerste kans van de wedstrijd was voor Oranje toen de Teun Koopmeiners er niet in slaagden voorbij kapitein Manuel Neuer te komen (6′). Maar toen kregen Leroy Sane (12) en Kai Havertz (19) goede kansen.

Flick wilde Timo Werner zien “hoe hij zich kan bewijzen tegen sterke verdedigers”. De spits van Chelsea raakte de onderkant van de lat na een voorzet vanuit de ruimte (21′), maar werd wegens buitenspel afgekeurd. Even later claimde hij een strafschop toen hij gemakkelijk viel na een kort telefoontje van Dortmund-speler Doniel Malin (29).

Malin miste het waarschijnlijke doelpunt met 1-0 (35), maar daarna scoorde Muller. Een mooie pass van Werner bracht Musila scherp naar binnen, waarbij Terrell Malacia, die onder druk stond van Havertz, de strafschop meteen naar Muller bracht. Zijn krachtige schot gaf Mark Fliken van Freiburg tegen Oranje geen enkele kans.

Na vrijwel onmiddellijk van kant te wisselen, kreeg Raum een ​​geweldige kans om de 0:2 te bereiken na een suikerpass van Sane, die tot dan toe zwak was geweest, maar Hoffenheimer miste het doel (47). Hosts beginnen nu steeds vaker met hun spel, waardoor DFB-Elf ruimte krijgt. Maar dit werd zelden gebruikt. Musiala miste een kopbal (62).

READ  Koninklijke familie: Nederlands koningspaar bezoekt Berlijn

Het sloeg terug toen Nederland uit het niets viel: Raum verloor een verticaal duel met Denzel Dumfries en stak Joker Bergwijn neer. Al snel had Duitsland geluk toen scheidsrechter Craig Pawson (Engeland) checkte en een penalty recupereerde na een overtreding van Flick’s favoriete student, Thilo Kerrier.

Persberichten over de interland tussen Duitsland en Nederland

Hansi FlickDe bondscoach gaf zijn kant, die enkele topspelers miste, dinsdagavond laat een “groot compliment” met een 1-1 (1-0) overwinning op aartsrivaal Holland – vooral in de dominante eerste 60 minuten. “Gewoon verfrissend”, zei Flick, terwijl hij de eerste echt internationale standaard prees. “Ik weet dat we zo 90 minuten moeten presteren. Maar de kracht van het team was erg groot”, vatte de DFB-coach samen.

Thomas Müller“We gaan de goede kant op”, zei topscorer Thomas Muller na een degelijke start van het WK, waaronder een 2-0 overwinning op Israël.

Manuel Neuer“Als je er een streep onder trekt, zijn we op de goede weg”, zei kapitein Manuel Neuer.

Louis van Gaal: Bond-coach Louis van Gaal plaatste het team van Flick zelfs bij de kanshebbers voor de WK-titel. “Duitsland is de favoriet voor het WK”, zei de voormalige Bayern-coach, die na Flick plaats nam in de perskamer en zichzelf trakteerde op koffie en koekjes. De eerste helft van de Duitsers. Maar de tweede helft was geweldig.”

Duitsland vs Nederland: tijd, uitzending, aftrap en scheidsrechter

Het was de testwedstrijd van het Duitse nationale voetbalelftal tegen Nederland dinsdag 29-03-2022 het uitladen. De wedstrijd begon over 20:45 uur In het Johan Cruijff Stadion in Amsterdam.

READ  Kijkers ergeren zich aan de uitzending van de wedstrijd Nederland door de ARD

Engels Regel– leidde het team Craig Pawson. De scheidsrechter voor het eerst een wedstrijd voor het Duitse nationale team. De assistenten voor de vriendschappelijke wedstrijd waren Ian Hussein en Harry Lenard, en de vierde official was Peter Banks.