Duidelijke overwinningen voor Portugal en Oekraïne | EURO .futsal

Titelverdediger Portugal versloeg Nederland met 4-1 in de tweede ronde van Groep A in het UEFA European Futsal Championship nadat Oekraïne Servië met 6-1 versloeg.

De eerste groep wordt vrijdag afgesloten met een wedstrijd tussen Nederland, Servië, Portugal en Oekraïne. Maandag gaan we verder met de volgende wedstrijden in Groep B.

Servië 1-6 Oekraïne

Mikhailo Zvares zette Oekraïne al vroeg op voorsprong en werd tegen het einde van de eerste helft 4-0. Eerst scoorde de Serviër Kristian Vasic een ongelukkig eigen doelpunt voordat Daniil Abakshin scoorde. Ihor Chernyavsky zorgde voor het resultaat van de eerste helft.

Ook de Serviërs kregen kansen, maar in het begin waren het de Oekraïners die nog twee keer schoten, via Zvares en Ihor Corso. En Dragan Tomic maakte eindelijk een troostgoal voor Servië.

Belangrijke statistiekenHet was de recordwinst van Oekraïne op het Europees kampioenschap zaalvoetbal, een evenaring van het record van 2001 toen het Kroatië met 5-0 versloeg en Polen met 8-3.

Portugal 4-1 Nederland

Portugal heeft een voorsprong van drie punten op Nederland en Oekraïne na dit schijnbare succes aan de top van Groep A. Zeke T bezorgde Portugal een vroege voorsprong, waarop de Nederlandse aanvoerder Walid Al Saadouni een eigen doelpunt maakte.

Bani Varela bleef opschuiven met een tweehonkslag voordat Lahcen Bouyuzan het verschil voor Nederland verkleinde. Afonso Jesus maakte in de laatste minuut de eindstand.

Belangrijke statistieken: Dit was de eerste keer dat de titelverdediger de gastheren ontmoette in de groepsfase van het Europees Kampioenschap Futsal.