DHB-vrouwen na Nederlandse duels met sterk cijfer – Nieuws

Het Duitse handbalteam voor dames handhaafde een goede prestatie in de eerste helft alleen in de nederlaag tegen Nederland. Dat zou zaterdag moeten verbeteren als ze elkaar weer ontmoeten.

Krefeld (dpa) – Na het 25:31 Duitse handbalfaillissement in een prestigeduel tegen Nederland gaven beide tegenstanders een krachtig signaal tegen de Russische invasieoorlog in Oekraïne.

Alle spelers droegen een blauw-gele #StandwithUkraine-poster onder applaus van 1.718 toeschouwers in Krefeld. Er wordt altijd gesproken over de situatie daar. Dit is natuurlijk ook in de gedachten van de spelers. Bondscoach Henk Gruner zei dat ik blij ben dat we hebben laten zien dat we niet blij zijn met deze situatie.

Uiteindelijk kwam ik een beetje zonder stroom te zitten

In een duel met de wereldkampioen van 2019 leed zijn team eerder al zijn eerste nederlaag in de EK-kwalificatieduels. Als runner-up van Groep 3 heeft de DHB-selectie nog steeds alle kans om een ​​ticket te bemachtigen voor de finaleronde in november van dit jaar. In de eerste helft speelden we zoals we wilden in de verdediging. We konden hun aanvallen niet meer stoppen”, zei Groener na de rust.

De beste schutters voor het Duitse nationale team waren aanvoerders Emily Blake en Alina Gregsels, die elk zes doelpunten scoorden, beiden speelden ze zijn 50e interland. het is jammer. We kwamen er een beetje uit, we waren verdedigend niet zo sterk en we vonden het steeds moeilijker om in de aanval te scoren”, aldus Bulk. De DHB kon het zaterdag al beter doen in de terugwedstrijd.

READ  Verkiezingsdag Foto - Mark Rutte: De nederige premier van Nederland - Nieuws

Er is nog veel ruimte voor verbetering

Net als op het WK in december 2021 had de DHB moeite met aanvallen op lange afstanden. In het eerste kwartier vielen slechts drie goals. En alleen dankzij de briljante doelman Katharina Felter kwam het Duitse nationale team op dat moment niet achter.

Toen de stand 3:6 was, reageerde de bondscoach met de eerste time-out, waarin hij zijn ploeg bijstelde. Met een 4:0 run binnen drie minuten nam de Duitse ploeg de leiding. Nu was het een duel op ooghoogte, waarbij de DHB ook de Palaces verdreef in verschillende penalty’s en de eerste helft inging met een voorsprong van twee doelpunten.

Maar na het begin van de tweede helft hadden de DHB-vrouwen moeite om vooruit te komen en stonden ze opnieuw drie goals achter in 14:17 (40). In een poging om de achterstand in te halen, maakten de gastheren zoveel fouten dat de verschuiving niet langer succesvol was. We hebben Nederland uitgedaagd, maar er is nog veel ruimte voor verbetering, aldus Blake.

dpa-infocom, dpa: 220303-99-374347/3