DHB-vrouwen na duels Nederland met sterk cijfer | vrije pers

Het Duitse handbalteam voor dames handhaafde een goede prestatie in de eerste helft alleen in de nederlaag tegen Nederland. Dat zou zaterdag moeten verbeteren als ze elkaar weer ontmoeten.

Krefeld.

Na het faillissement van de Duitse vrouwenhandbal om 25:31 in een prestigeduel tegen Nederland, gaven beide tegenstanders een krachtig signaal tegen de Russische veroveringsoorlog in Oekraïne.

Alle spelers hielden een blauw-gele poster omhoog met de tekst “StandwithUkraine #” onder applaus van 1.718 toeschouwers in Krefeld. Er zijn altijd discussies over de situatie daar. Dit zit natuurlijk ook in de hoofden van de spelers. “Ik ben blij dat we hebben laten zien dat we niet tevreden zijn met deze situatie”, aldus bondscoach Henk Groener.

“Eindelijk waren we een beetje op”

In een duel met de wereldkampioen van 2019 leed zijn team eerder al zijn eerste nederlaag in de EK-kwalificatieduels. Als tweede in Groep 3 heeft de NBD-selectie nog alle kans om een ​​ticket te bemachtigen voor de finaleronde in november van dit jaar. “In de eerste helft speelden we zoals we wilden in de verdediging. Na de rust konden we hun aanvallen niet meer stoppen”, vatte Gruner samen.

De beste schutters voor het Duitse nationale team, met zes goals, waren aanvoerders Emily Polk en Alina Gregsels, die beiden zijn 50e cap speelden. “Het is jammer. Uiteindelijk kwamen we een beetje zonder krachten te zitten. We waren niet meer agressief in de verdediging en in de aanval vonden we steeds minder richting doel.” in de tweede etappe op zaterdag.

‘Er is nog veel ruimte voor verbetering’

Net als op het WK in december 2021 had de DHB moeite met aanvallen op lange afstanden. In het eerste kwartier vielen slechts drie goals. En alleen dankzij de briljante doelman Katharina Felter bleef het Duitse nationale team in dit stadium niet achter.

READ  Nations League: Nederlandse ster Weghorst uitgelokt op het veld door zijn teamgenoten - FOOTBALL INTERNATIONAL

Toen de stand 3:6 was, reageerde de bondscoach met de eerste time-out, waarin hij zijn ploeg bijstelde. Met een 4-0 voorsprong binnen drie minuten kwam de Duitse ploeg op voorsprong. Nu was het een duel op ooghoogte, waarbij de DHB ook de Palaces verdreef in verschillende penalty’s en de eerste helft inging met een voorsprong van twee doelpunten.

Maar na het begin van de tweede helft hadden de DHB-vrouwen moeite om vooruit te komen en stonden ze opnieuw drie goals achter in 14:17 (40). In een poging om de achterstand in te halen, maakten de gastheren veel fouten, waardoor de shift niet langer succesvol was. “We hebben Nederland uitgedaagd, maar er is nog veel ruimte voor verbetering”, aldus Polk. (dpa)