DFB-vrouwen verliezen hun traditionele duel tegen Nederland

Het nationale team verloor ternauwernood de tweede wedstrijd in het drielandenentoernooi. In een moeilijke run werd de kant van de Nederlandse coach Martina Vos Tecklenburg verslagen.

De winning streak van het Duitse nationale damesvoetbalteam is verbroken. Na 12 opeenvolgende successen moest de ploeg van bondscoach Martina Voss Tecklenburg woensdag in Venlo een nederlaag incasseren van Europees kampioen Nederland 1: 2 (1: 1).

Jackie Groenen zette de gastheren in de 16e minuut op voorsprong na een coverfout. Laura Freelang (44) wist met haar vijfde treffer in haar vierde interland voor het einde van de eerste helft een verrassend gelijkspel te scoren. Daniel van de Donck (60) scoorde een doelpunt voor Nederland om opnieuw de leiding te nemen. De nummer twee van de Wereldbeker won ook het drielandenentoernooi waarin de twee teams wonnen tegen België.

Het was de eerste keer dat de Duitse nationale ploeg na 16 maart 2000 verloor van Nederland. Op dat moment verloor Duitsland met 2-0 in Arnhem onder Tina Theon.

Dit is hoe het spel ging

Bondscoach Voss-Tecklenburg voerde vijf wijzigingen door in de basisopstelling ten opzichte van de 2-0-zege op België afgelopen zondag. Ongepland moest ze afzien van Marina Hegering, die door spierproblemen niet kon opbouwen. Dit torpedeerde ook de beoogde verdedigingsformatie. Lena Latwin heeft een nieuwe rol gespeeld in de centrale verdediging met Lena Oberdorf, en Sophia Kleinhorn heeft voor het eerst sinds augustus vorig jaar de buitenste verdediging en Sarah Dorson op zich genomen.

En deze verdediging moest hard werken. Je kunt zien dat spelers nog nooit samen hebben gespeeld in deze formatie. Coördinatieproblemen, evenals met het middenveld, gaven Nederlandse vrouwen een groot aantal eersteklas kansen. Jill Rourd raakte vier minuten later de lat en Lake Martens kon de rebound niet opvangen in het lege doel. Frohms werd al na negen minuten opnieuw uitgedaagd tegen Roord, zoals later gebeurde tegen Vivianne Miedema en Martens (35) en Martens en van de Donk (42).

READ  Al-Adl: De drachkaper is nog niet overgedragen - entertainment

Kort voor de theepauze was het tij gekeerd

Op dat moment voelde het Bundesliga-team zich niet op zijn gemak in de wedstrijd. De ballen gingen heel snel verloren, de Duitse spelers bewogen heel langzaam.

Maar plotseling keerde het tij. De balans kwam uit het niets. Na een goed samenspel tussen Alexandra Pope en Svenja Hoth was de speling in het midden volledig vrij en klopte de Nederlandse invaller Liz Cobb. Direct daarna kreeg Clara Paul de kans om op voorsprong te komen, maar verzuimde Cobb.

De Duitse spelers namen hun nieuw verworven vertrouwen in de tweede helft mee. Onder gewelddadige druk werd de bouwwedstrijd van de tegenstander verstoord en verloren de Nederlandse vrouwen de bal. In de 57e minuut faalde Paul het doel van Cope, de aanval van de stewardessen bleef gevaarlijk, Martins (57) miste moeizaam een ​​tegenaanval en ook de voorsprong kwam uit een tegenaanval.

Ook daarna bleven de Duitsers actief en hadden ze twee grote kansen op een gelijke stand met invaller Leah Schuller (69), maar daar werd geen gebruik van gemaakt. Ook in de slotfase bleven de Ladies of the Union erg onnauwkeurig bij de afsluiting, waardoor ze de welverdiende loterij misten.