De Volkenbond.  Nederland en Kroatië in vierde finale – Oostenrijk en Wales degraderen.

De Volkenbond. Nederland en Kroatië in vierde finale – Oostenrijk en Wales degraderen.

Virgil van Dijk raakte Nederland voor een thuisoverwinning op België.

afbeelding:
stenen sleutel

Nederland en Kroatië kwalificeren zich als eersten voor de Nations League-finale, die plaatsvindt in juni 2023. Kroatië versloeg Oostenrijk met 3-1 en Nederland versloeg België met 1-0.

Ondanks een vroeg doelpunt van Luka Modric (zesde) tegen Oostenrijk moest Kroatië beven om zich te plaatsen voor de Final Four naar de slotrit. Alleen de dubbele goal van Marco Levaga (69) en Dejan Lovren (72) om met 3-1 te winnen voor Kroatië in Wenen. Bovenal werd Marko Arnautovic daar gevierd, de nieuwe Oostenrijkse platenspeler met zijn 104e internationale optreden.

Dat Kroatië onder druk stond, wordt toegeschreven aan Denemarken, dat in de andere groepswedstrijd titelverdediger Frankrijk met 2-0 versloeg. In de overvolle Barken Arena in Kopenhagen maakten doelpunten van Kasper Dolberg en Andreas Skov Olsen in de laatste 15 minuten van de eerste helft het verschil tegen Frankrijk, dat momenteel worstelt met meer dan een dozijn geblesseerde spelers. De Fransman, die Denemarken in twee maanden tijd in de WK-voorronde opnieuw trof, bleef dankzij de nederlaag van Oostenrijk in de competitie.

Kylian Mbappé en Frankrijk moeten hun nederlaag in Denemarken toegeven.

afbeelding:
GT

Nederland, de laatste jaren vaak weinig overtuigend, wist in het eerste duel tegen België zonder problemen de groepszege veilig te stellen. De Belgen hadden een 3-0 overwinning nodig om de Oranjemannen te verslaan. En de 128e wedstrijd tussen de twee buren ging naar Nederland dankzij het doelpunt van Virgil van Dijk, die in 15 wedstrijden nog niet heeft verloren. Wales valt in deze groep.

READ  Zverev wordt steeds beter in Dubai en staat in de halve finales

groep 1:

Oostenrijk-Kroatië 1:3 (1:1)

Wenen. – SR (POR)-chipsets. – Doelpunten: 6. Modric 0: 1. 9. Baumgartner 1: 1. 69. Livia 1: 2. 72 Lovren 1: 3 – Opmerkingen: Oostenrijk met doelman Lindner (Sion).

Denemarken 2-0 Frankrijk (2-0)

Kopenhagen. -SR Kovacs (ROU). – Doelpunten: 34. Dolberg 1: 0,39 Skov Olsen 2-0.