De tweede loterij aan het einde van een exotisch weekend in Valencia

Porsche-coureur André Lauterer vierde zijn eerste podium van het seizoen in het Formule E Wereldkampioenschap aan het einde van de bizarre weekendrace in Valencia. De coureur uit Duisburg werd zondag tweede in de zesde race en scoorde zijn eerste punten. De Brit Jake Dennis in een BMW vierde zijn eerste overwinning in de elektrische raceserie vanaf de eerste plaats, terwijl landgenoot Alex Lyn (Mahindra) op het podium eindigde.

“De race verliep perfect”, zei Lotterer. Zaterdag 1: “Ik had bijna gewonnen. Maar het deed er niet toe – eindelijk punten!”

Zaterdag was het een chaos. In de “energiebesparende opwinding” liep het half-field-sap op aan het einde van de race, die de safety car-etappes markeerde. Mercedes-coureur Nick de Vries (Nederland) was de grootste winnaar van deze noviteit en reed weg met een bijna lege batterij in de laatste ronde dat hij Antonio Felix da Costa (Portugal / DS Techeetah) passeerde.

Drievoudig DTM-kampioen Renee Rast eindigde als vijfde in Audi als beste Duitser en op zondag stond hij nog steeds een goede zesde van 14 op de grid. Hiermee staat Mindener op de 6e plaats in het algemeen klassement met 39 punten. Op voorsprong stond De Vries, die zondag met 57 punten met lege handen stond.

“We zullen de grap van het jaar zijn”

Titelverdediger Da Costa werd, net als vele andere coureurs, zaterdag overgedragen aan de laatste kilometers, achter de Zwitser de Vries Nico Muller (Dragon) en voormalig Formule 1-coureur Stoffel Vandorn (Mercedes) uit België completeerden het podium.

“Dit is niet het beeld dat we willen geven. Ik denk dat we de grap van het jaar worden”, zei da Costa. Motorsport.com: “Dit was geen goede dag voor ons. Het spijt me vooral voor de fans.”

READ  Ondersteuning van homofobie: Mazraoui's eigen doel

Porsche-coureur Pascal Weirlein (Warendorf) en Maximilian Günther van Oberstdorf in een BMW bleven in beide races zonder punten.

De zevende van de 15 geplande races voor de World Series vindt plaats op 8 mei op het beroemde Grand Prix-circuit in Monaco. Het seizoen eindigt op 14/15. Augustus met twee races in Berlijn.