Coman: “Ronald heeft een hartaanval gehad: bel meteen, hoe lang moet ik wachten?”

Coman: “Ronald heeft een hartaanval gehad: bel meteen, hoe lang moet ik wachten?”

2020 was een bewogen jaar voor Irwin Coman. Hij heeft zijn broer zien aftreden als bondscoach van het Nederlands elftal om te beginnen als coach van FC Barcelona. Ronald had ook een hartaanval die ook in Irwin de alarmbellen deed rinkelen.

Irwin is geschokt als hij hoort dat zijn broer Ronald een hartaanval heeft gehad. Hij besloot zichzelf te controleren. “Ik had dit onderzoek al vroeg moeten doen. Maar de afgelopen vijf jaar ben ik vooral in het buitenland geweest en dacht ik: dit komt wel. Dit is eigenlijk een slecht idee”, zegt hij in een gesprek met wij.

Mijn vrouw en moeder stonden erop en zeiden: Doe het nu. Weet je wat er met je vader en ooms is gebeurd? In het voorjaar ben ik eindelijk gaan kijken. De datum was 2 april, maar vanwege de Corona-epidemie werd deze voor het eerst verplaatst naar mei. Toen kreeg Ronald een hartaanval. Ik belde meteen het ziekenhuis en zei: ik begrijp helemaal dat het niet kan vanwege Corona, maar hoe lang moet ik wachten? Gelukkig begrepen ze de ernst en kon ik toch gaan. “

Alles zag er aanvankelijk goed uit, maar Irwin wilde aan de veilige kant zijn. Na een CT-scan zagen artsen al snel dat hij niet goed was. Openhartoperaties zouden Koman’s probleem genezen. “Aan de ene kant ben je er bang voor, maar gezien de familiegeschiedenis was het niet echt verrassend. Het enige dat me bevalt, is dat ik op tijd was. Als ik wachtte tot je een hartaanval krijgt, is het te laat”, besluit Irwin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *