Column: Baby’s verliezen steeds meer contact met de natuur

Ik werk de meeste tijd vanuit huis. Zelfs vóór Corona. Als ik vastzit op mijn werk of als ik er geen zin in heb, kijk ik uit het raam. Als een vogel heeft gevlogen, wil ik weten wat voor soort vogel het is. Voor dit jaar besloot ik – als een soort compensatie voor de natuurlijke ervaring van veel van Corona’s beperkingen – om elke dag nauwkeurig bij te houden. Dus ik weet dat dezelfde zeven soorten bijna altijd worden gezien: blauwe en grote borsten, merels, houten duiven, eksters, bonte kraaien en mussen. Soms verschijnen er echter andere: de borst met de staart, vogelaars, grote bonte spechten en de snavel van de plant zijn enigszins onregelmatig. Er waren ook kraaien en leeuwenkopmeeuwen. Dit is erg goed voor een stadsappartement in Berlijn. Twee stukken zijn een klein kerkhof. En vanuit deze groene ruimte straalt de biodiversiteit de open achtertuinen in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *